USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Допомога Заходу підгодовує корупцію в Україні, - Washington Post

8 Травня 2016 13:57
Гроші від західних країн дозволяють українській владі далі грабувати Україну і не працювати над її реформуванням, - йдеться у статті американське видання Washington Post.

Оглядачі видання Ніл Абрамс і професор політології Каліфорнійського університету Стівен Фіш висловили сумніви в тому, що фінансова допомога західних інститутів, зокрема МВФ, допомагає Україні виходити з кризи.

«За останні 25 років західні донори влили мільярди доларів в посткомуністичну Україну, ставлячи перед собою дві головні цілі: допомогти країні створити міцну ринкову економіку і закласти фундамент правової держави. Однак, західні гроші лише допомогли українським елітам не працювати над реформуванням своєї країни і далі продовжувати грабувати її», — йдеться у матеріалі.

Автори вважають, що навіть зараз в Україні процвітає корупція в державних структурах високого рівня. Вони нагадують про політичну кризу, яка закінчилася не так давно призначенням нового уряду. Проблеми почалися з відставки міністра фінансів Айвараса Абромавичуса, яка виявила, що «скромні успіхи економічних реформ були змиті безкарністю на «верхівці» і відсутністю прогресу в реформуванні суспільних служб».

ЧИТАТИ ЩЕ: ВІДСТАВКА І СЕНСАЦІЙНІ ЗАЯВИ АБРОМАВИЧУСА МОЖУТЬ ВДАРИТИ ПО ГАМАНЦЮ КОЖНОГО УКРАЇНЦЯ

«Ці події піднімають питання: чи дійсно західна допомога підтримує реформи в Україні? Чи вона допомагає тільки закоренілим елітам продовжувати красти і не будувати ефективну державу?», - запитують Абрамс і Фіш.

Вони нагадують, що зараз більшість виплат для підтримки України заморожені, а донори чекають, коли її уряд представить програму економічних реформ. Але МВФ вже подав сигнал, що збирається відновити співпрацю з українським урядом. Якщо це станеться, виплати продовжать і інші донори, такі як США і ЄС. «Це шаблон, який існує вже давно. Західні уряди і позичальники час від часу заморожують допомогу для України, коли ознаки корупції і свавілля стає неможливо ігнорувати. Але потім потік грошей відновлюється, як тільки уряд дає зрозуміти, що змінив свою поведінку», - йдеться у статті.

Одним із варіантів щодо країни оглядачі вважають відмову від допомоги Україні до тих пір, поки від влади не будуть усунені чиновники, які були в минулих корупційних урядах.

Згідно з даними Global Financial Integrity, з кожним доларом, який надходить в Україну, шість залишають її територію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
PL Показати IP 8 Травня 2016 16:21
Занадто пізно зрозуміли!! Кучмарик теж добре собі радив з МВФ та не з СОТ, бо СОТ потрібне народу, а МВФ власній кишені та свиті
Vic Показати IP 8 Травня 2016 17:39
Все по суті. Так і треба зробити, як рекомендують автори статті. Сподіваюсь дійде інформація до відповідних осіб.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus