USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Дзюдоїст із луцького клубу «Борець» виборов срібло на Чемпіонаті України

8 Листопада 2022 14:50
Вихованець клубу «Борець», учень Луцького ліцею № 28 Євген Макаров (тренерка Аліна Бондарєва) здобув срібло на Чемпіонаті України з дзюдо. Спортсмена відібрали до збірної команди України з боротьби дзюдо.

Чемпіонат України з дзюдо тривав у Києві 5-6 листопада. Євген Макаров (2006 року народження) посів друге місце у ваговій категорії 81 кілограм. Загалом у змаганнях у цій же ваговій категорії брали участь 42 борці.

Як розповіла Інформаційному агентству Волинські Новини тренерка дзюдоїста Аліна Бондарєва, срібло на Чемпіонаті України – це дуже важлива перемога для Євгена.

«Він боровся в шести сутичках. На жаль, у фінальному поєдинку поступився своєму супернику: використав заборонений прийом і був дискваліфікований. Якби не це, то Євген виконав би майстра спорту України з дзюдо. Однак срібло – це чудовий результат, адже дзюдо є олімпійським видом спорту, тому конкуренція серед спортсменів величезна», – пояснила вона.
Дзюдоїсти, які посіли перші-другі місця на цьому чемпіонаті, пройшли до складу збірної команди України. Із грудня стартують тренування та підготовка до наступного Чемпіонату України, який відбудеться в лютому. За результатами цих змагань українських спортсменів відбиратимуть на участь у Чемпіонаті Європи з боротьби дзюдо.

Важливу роль у досягненні визначних спортивних результатів відіграють батьки дітей, наголосила Аліна Бондарєва.

«Вони повністю довіряють мені як тренерці, усіляко допомагають. Наприклад, Євген і його менший брат Семен живуть зі мною. Обоє хлопців вчаться в Луцькому ліцеї № 28. Я займаюся їхнім вихованням, контролюю їхнє харчування, дозвілля. Саме тому, вважаю, нам вдалося досягти таких високих результатів. До слова, Семен посів третє місце на Чемпіонаті України з боротьби самбо, який проходив у Тернополі», – зазначила тренерка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus