USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Генпрокурор Венедіктова переїхала жити в резиденцію президента. За оренду платить лише 63 тис. грн

23 Вересня 2020 21:54
Блогер Володимир Бойко, який займається журналістськими розсідуваннями, оприлюднив матеріали про те, що сім’я генпрокурора Ірини Венедіктової переїхала в резиденцію Президента України, яка розташована у Пущі-Водиці.

Розслідування Бойко з’явилося на сайті Naspravdi.Today 22 вересня, пише Страна.

За словами блогера, Венедіктова домовилася з обвинуваченим у кримінальній справі директором комплексу відпочинку «Пуща-Водиця» Державного управління справами Євгеном Єгоровим надати їй для проживання президентську резиденцію.

Єгоров як особа, залежна від прокуратури, змушений був піти їй назустріч. І в червні 2020 Венедіктова разом із сім’єю в’їхала в резиденцію Президента України загальною площею 675,1 кв м, що розташована за адресою: Київ, вул. Вишгородська, 85. Хоча право проживати в ній мають лише три особи: президент, прем’єр-міністр і спікер парламенту.

Для того, щоб обійти цю норму, Венедіктова звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням видати секретну постанову Кабміну, яка дозволить їй жити в резиденції президента.

«19 червня 2020 Кабмін спеціально для Венедіктової терміново прийняв постанову № 506 «Про внесення змін до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 19 січня 1994 № 18», доповнивши цей пункт таким реченням: «ці будинки можуть використовуватися в порядку, визначеному суб’єктом управління, в період, коли вони вільні від проведення відповідних заходів та перебування або відпочинку таких осіб». Однак не шукайте текст цієї постанови на сайті Кабінету міністрів, Верховної Ради або в базах нормативно-правових актів. Вона захищена від очей платників податків грифом «для службового користування», – пише Бойко.

Після цього, за його словами, Венедіктова уклала договір з Держуправсправами на оренду резиденції за ціною 63 тисячі гривень щомісяця. При цьому на утримання цієї будівлі з держбюджету витрачається 163 тисячі гривень щомісяця.

Це повідомлення вже прокоментував ексзаступник генпрокурора, нардеп Ренат Кузьмін.

«Отже, суть справи:

1. Генпрокурор Венедіктова, не маючи права проживати в державній резиденції, що призначена для проживання президента, в червні 2020 року в цю резиденцію незаконно вселилася і почала використовувати її на свій розсуд і у своїх інтересах.

2. Для того, щоб створити видимість законності свого проживання, Венедіктова змусила директора комплексу «Пуща-водиця» Єгорова, щодо якого прокурори центрального апарату Генпрокуратури, тобто підлеглі Венедіктової, підтримують державне обвинувачення в суді, укласти з нею фіктивний договір оренди. У цьому договорі зазначено, що орендує вона не державну резиденцію, на утримання якої з Державного бюджету України виділяється 163 000 грн в місяць, а стару нежитлову держдачу, якою нібито вже багато років ніхто не користується, вартістю 63 000 грн в місяць.

3. Після цього, з метою легалізації своїх незаконних дій, Венедіктова змусила прем’єра Шмигаля підписати «закриту» постанову Кабміну, що дозволяє здавати президентські резиденції всім охочим, у тому числі й генпрокурору, і цим самим фактично зробила Шмигаля співучасником цієї брудної афери.

4. Після підписання Шмигалем постанови Кабміну Венедіктова змусила Єгорова укласти з нею новий договір оренди, тепер уже вказавши в ньому приміщення, яке вона фактично займала, тобто державну резиденцію. При цьому, використовуючи свої посадові повноваження і фактичну залежність Єгорова у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності, змусила його вказати в договорі вартість оренди державної резиденції – 63 000 грн при фактичній її вартості 163 000 грн в місяць.

5. Після всіх цих шахрайських дій генпрокурор Венедіктова продовжує проживати в державній резиденції до сьогодні і платить оренду на 100 000 грн в місяць меншу від її дійсної вартості.

Що в підсумку? А в підсумку при таких обставинах Венедіктова повинна бути звільнена і притягнута до кримінальної відповідальності, можливо, навіть разом із прем’єром Шмигалем. Щоправда, Зеленський, який забув скасувати для себе улюбленого президентську недоторканність, в тюрму зараз не сяде, проте під час слідства необхідно обов’язково дати кримінально-правову оцінку і його діям (знав про шахрайство – не знав; давав вказівки поселити генпрокурора в держрезиденції – не давав; розумів злочинний характер угод – не розумів тощо). Доведена вина президента може стати підставою для початку процедури імпічменту, а народ України отримає право вимагати його негайної відставки», – написав Кузьмін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
турбо режим Показати IP 24 Вересня 2020 08:40
Усе для черговоі пшонки та для блага Украіни
777 Показати IP 24 Вересня 2020 11:13
А и молодец. кто знает сколько ей еще прокурором быть.жизнь коротка... Или кто нибудь на ее месте поступил по другому.не врите сами себе.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus