USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Я не можу дарувати 200 гривень. І що мені тепер – помирати?» - онкохворий лучанин

6 Березня 2013 10:50
Онкохворий звернувся до Громадської приймальні Асоціації захисту прав молоді Волині та розповів, що у Волинському обласному онкодиспансері змушують сплатити благодійний внесок у розмірі 200 гривень перед початком другого курсу хіміотерапії.

Про це йдеться на сайті Асоціації захисту прав молоді Волині.

Так, до Громадської приймальні звернувся лучанин, який розповів, що у Волинському обласному онкодиспансері він нещодавно проходив курс хіміотерапії, повністю його оплативши. Зараз чоловікові призначили повторний курс хіміотерапії, але він не може почати лікування, оскільки, для початку, його змушують сплатити благодійний внесок у розмірі 200 гривень.

«Я не маю можливості просто так «дарувати» 200 гривень. І що мені тепер – помирати?» - скаржився хворий.

Юристи Асоціації допомогли хворому написати звернення до головного лікаря цього закладу. У відповіді на лист пише, що благодійні внески – це справа цілком добровільна, змушувати їх платити медпрацівники не мають права. Тому, якщо в пацієнта вимагатимуть гроші, радять відразу ж скаржитись головному лікарю. Мовляв, медична допомога в обласному онкодиспансері надається безкоштовно, що передбачає стаття 49 Конституції України.

Нижче додаємо фото листа-відповіді головного лікаря обласного онкодиспансеру Ореста Андрусенка пацієнту.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
вдячний пацієнт Показати IP 6 Березня 2013 11:03
Асоціація не тим займається. В онкодиспансері ніхто нікого платити не примушує. Орест Петрович Андрусенко - чудовий ЛІКАР від Бога, який подарував радість життя тисячам волинян. Ще НІКОЛИ і НІКОГО він не відмовився прийняти. Прийдіть під його кабінет і подивіться самі. Дай йому Господь здоров'я і сил в його дуже-дуже нелегкій праці.
Che Показати IP 6 Березня 2013 11:07
Пахне відвертим фарисейством з боку головного лікаря. Зважаючи на масштаби цієї біди в країні давно пора створити державний фонд страхування на випадок онкозахворювань, а не залишати людей один на один з бідою. Однак, у народних обранців чи у профільного міністерства на такі законодавчі ініціативи ще мізки не виросли.
пацієнт до Che Показати IP 6 Березня 2013 15:21
Щоб всі були такими фарисеями: робота лікаря лікувати, а не відписувати дебілкуваті скарги продажних юристів з асоціації.
Руслана Показати IP 6 Березня 2013 11:39
Нічого дивного нема! Внески не добровільні, а примусові!!!Шкода, що лише один хворий про це відкрито заявив!!!!!
читач Показати IP 6 Березня 2013 11:42
з етичних причин могли б і закрити прізвище та адресу хворого...
пацієнт до читач Показати IP 6 Березня 2013 15:24
Етика (порядність, чесність, елементарна людяність) і асоціація ЗПМВ (а саме, Верзун П.) - речі АПРІОРІ об'єктивно НЕСУМІСНІ.
Юрист Показати IP 6 Березня 2013 11:46
Замалюйте хоча б прізвище та адресу скаржника, якщо не можете нормально подати матеріал...
пацієнт до Юрист Показати IP 6 Березня 2013 15:25
А за це вже можна і до суду))): і гроші на лікування будуть.
просто Показати IP 6 Березня 2013 16:34
Андрусенка не треба обливати брудом! Ще не було такого випадку, щоб він відмовив хворому. Дай Бог йому здоров"я!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus