USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Каратимуть як за диверсію: на Волині за добу – майже 20 пожеж, спричинених спалюванням сухостою

17 Березня 2022 09:52
В Україні спалювання сухостою буде каратися як диверсія. За такі дії можуть позбавити волі до 15 років. Водночас тільки за минулу добу на Волині надійшло майже 20 звернень про пожежі, спричинені спалюванням сухостою.

Про це повідомляє Координаційний центр Волині.

3 березня 2022 року внесено зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану.

Так, у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави абр інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер додано і навмисні підпали, в тому числі й сухої рослинності.

В обґрунтуванні йдеться, що під час воєнного стану такі дії становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань підрозділи рятувальників, військових та правоохоронців, а відтак, знижують обороноздатність країни.

Лише за минулу добу до управління ДСНС у Волинській області надійшло майже два десятки звернень про пожежі, спричинені спалюванням сухостою.

Застерігаємо, що відтепер такі дії розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув'язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Адекват Показати IP 17 Березня 2022 10:06
Ну НАРЕШТІ. Дуже правильне рішення.
1111 Показати IP 17 Березня 2022 10:47
штрафонути сільського старосту на 100 мінімальних окладів - скоро порядок наведе.! В селі всі все знають - хто палить, де і коли.. .а то граються - просять, попереджують...
Степан Показати IP 19 Березня 2022 08:18
Щось не відчутно, що карають. На Конякіна смердить щоночі сташенно. Просинаєшся вранці як ті шпроти копчені. В минулому році так було і зараз нічого не змінилось

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus