USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Купівельна спроможність українців – найнижча в Європі

8 Листопада 2016 23:15
Серед країн Європи Україна - найгірша за показником купівельної спроможності. Це встановило дослідження компанії GfK.

Про це повідомляє DW.com.

Україна виявилася країною Європи із найнижчою купівельною спроможністю на душу населення. Пересічний українець після обов'язкових платежів має у 80 разів менше грошей за жителя лідера рейтингу, Ліхтенштейну. Там мешканець у середньому на рік може витратити 63 тисячі євро. Про це йдеться у дослідженні компанії GfK, оприлюдненому у вівторок, 8 листопада. Дослідження враховує номінальні показники без поправок на інфляцію.

За підрахунками аналітиків, у 2016 році загалом європейські споживачі у 42 країнах розпоряджалися близько 9,18 трильйона євро. Окрім Ліхтенштейну, найвищі показники - у Швейцарії та Люксембургу, найнижчі - у Білорусі, Молдові та Україні. Середнє номінальне зростання серед досліджених держав становило близько 0,3 відсотка, утім, кілька країн показали збільшення на понад п'ять відсотків. Серед них - Болгарія, Румунія, Естонія, Словаччина та Латвія. Німеччина у рейтингу посіла дев'яту позицію.

У топ-10 також увійшли Норвегія, Ісландія, Данія, Австрія та Швеція. Великобританія з шостого місця минулоріч опустилася на десяте. Дослідники відзначили, що жителі чотирьох найбільших країн - Німеччини, Великобританії, Франції та Італії - становлять 40 відсотків населення Європи, але мають 60 відсотків усієї купівельної спроможності континенту. Ліхтенштейн та Швейцарія значно відрізняються від середнього показника у Європі - у них купівельна спроможність у 3-4 рази вища.

Дослідники розраховували дохід на душу населення після оподаткування та обов'язкових платежів, з урахуванням допомоги від держави та інших виплат. Усі показники перераховували в євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Василько Показати IP 9 Листопада 2016 07:24
Ну так... не зря стоял майдан

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus