USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Латвія оголосила надзвичайний стан на кордоні через мігрантів з Білорусі

10 Серпня 2021 21:38
У вівторок, 10 серпня, уряд Латвії оголосив режим надзвичайного стану на кордоні з Білоруссю. Він діятиме з 11 серпня до 10 листопада.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Delfi.

Надзвичайний стан діятиме в Лудзенському, Краславському та Аугшдаугавському районах, а також у Даугавпілсі.

На початку засідання Латвійський уряд протягом більш ніж трьох годин обговорювали поточну ситуацію на кордоні. Доповідь була заслухана в закритій частині засідання.

Державна прикордонна охорона уповноважена використовувати наявні в їх розпорядженні процедури і засоби для утримання осіб від перетину кордону, а служби уповноважені наказувати незаконним порушникам кордону повернутися в країну, з якої був перетнутий кордон. Прикордонники також мають право застосовувати фізичну силу та спеціальні засоби.

Особи, які шукають притулку, виїжджають до Латвії наземним транспортом, матимуть право клопотати про надання статусу біженця або додаткового статусу в пунктах перетину кордону з Білоруссю – «Патернієки» і «Сілене».

Державній прикордонній службі було доручено збільшити доступність ресурсів для прийому клопотань про надання статусу біженця або додаткового статусу, щоб забезпечити можливість відповідним особам подавати клопотання про надання притулку.

Під час надзвичайної ситуації у підрозділах Державної прикордонної охорони та інших установах, розташованих у постраждалому районі, не прийматимуться заяви на отримання статусу біженця або допоміжної особи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Шпротам капут Показати IP 10 Серпня 2021 22:12
Зато які гарні дітки - метиси і мулати будуть!
ABC Показати IP 11 Серпня 2021 00:08
Європа посилила охорону кордонів, то нелегали тепер пруть через Латвію. Для них це транзитна країна, залишатися в ній немає смислу. Латвія не настільки багата щоб їх утримувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus