USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зустрічали Новий рік у пологовому залі: у Луцьку першій народженій у 2021-му дівчинці подарували коляску

6 Січня 2021 15:37
Народження дітей – радісна подія не лише для батьків, а й для кожного лікаря та члена персоналу у Луцькому клінічному пологовому будинку. Особливим святом у закладі є народження перших діток у новому році. Цьогоріч – це хлопчики, один з яких народився 1 січня о 00.20, а інший – о 5.55.

Натомість перша дівчинка дещо «запізнювалася» та народилася за кілька днів після Нового року. Луцький клінічний будинок не оминув ці події та подарував першим народженим хлопчику та дівчинці коляску, а ще одному хлопчику – стілець для годування.

Інформаційне агентство Волинські Новини завітало до Луцького клінічного пологового будинку та поспілкувалося з лікарями, а також з мамою в кубі Юлією Кроковець, яка народила першу дівчинку у 2021 році.

«З турботою про вас»

Луцький клінічний пологовий будинок один з перших закладів, який увійшов в реформу з 1 квітня 2020 року та почав надавати безкоштовні послуги по сьогоднішній день.

Як розповіла заступниця директора з економічних питань Марина Ляшук, у закладі всіляко підтримують політику НСЗУ (Національна служба здоров’я України, – ВН), коли в середині системи охорони здоров’я стоїть пацієнт.

«Ми створюємо всі умови для пацієнтів та виконуємо всі умови НСЗУ. Послуги у закладі є безкоштовними. Тобто пацієнти отримують безкоштовно усі лікарські засоби та медичні вироби, починаючи з жіночої консультації та закінчуючи кесарським розтином і дитячою реанімацією. Ми докладаємо усіх зусиль, дбаючи про кожну новонароджену дитину та жінку», – зазначила Марина Ляшук та додала, що невипадково девіз Луцького клінічного пологового будинку – "З турботою про вас«.
Наразі заклад перебуває на етапі придбання нового сучасного обладнання, без якого не можна заключити договір з НСЗУ на допомогу по пакетах неонтологія, акушерство, хірургія, гінекологія, спостереження в жіночій консультації.

«Заклад в період епідемії не стоїть на місці, а навпаки розвивається. Але так само ми сподіваємося, що модернізується НСЗУ в плані матеріальному. Це стосується підвищення тарифів за надання допомоги по вищевказаних пакетах. Зараз відбувається інфляція, нічого не стоїть на місці», – наголосив в.о. головного лікаря Луцького клінічного пологового будинку Сергій Сябрук.

Також в.о. головного лікаря зауважив, що завдяки новому міському голові Ігорю Поліщуку було виділено 840 тисяч гривень на нове обладнання.

«Ми освоїли ці кошти, закупивши сучасні операційні столи, лабораторне обладнання. Наша установа, напевно, єдина на Волині, яка робить дорогавартісне обстеження та аналізи безкоштовно. Зараз скрізь потрібно платити, а у нас все безкоштовно. Також з нового року нам виділили кошти на придбання пересувного рентгенівського апарату. А за кошти НСЗУ ми придбаємо обладнання в дитячу реанімацію, хоча вона в нас і так на високому рівні», – розповідає Сергій Сябрук.
В період пандемії коронавірусу пологовий будинок не стоїть на місці, а модернізується

В.о. головного лікаря каже, що попри пандемію COVID-19, заклад намагаються модернізувати, аби іти в ногу з часом.

«Ми не тільки організували роботу в період коронавірусу, але й впритул ним займаємося. Луцький клінічний пологовий будинок є закладом першої лінії надання допомоги вагітним COVID-хворим, тому ми приймаємо таких пацієнток з усієї області у спеціальному відділенні, яке надає якісну допомогу», – наголошує Сергій Сябрук.

Нині завдяки правильній політиці НСЗУ щодо коронавірусу в пологовий будинок закупили якісну хорошу апаратуру, яку вимагає протокол. Це і ліжка-трансформери, і спостерігаюча апаратура, слідкуюча апаратура, киснева апаратура.

Керівництво також наголошує і на важливості захисту персоналу, який працює з пацієнтом.

«Ми не просто терпимо COVID, а працюємо, щоб його знешкодити. За рік пролікували близько 70 пацієнтів, багато з яких народжували за допомогою кесарського розтину. Це зовсім нелегка робота», – каже в.о. головного лікаря.

Першим новонародженим хлопчикам та дівчинці у 2021 році Луцький пологовий будинок подарував коляски та столики для годування

Заступниця медичного директора з неонатології Олена Курак наголошує, що народження дітей – це завжди радісна подія не лише для мами й тата, але й колективу закладу.

«Ми вирішили, що можемо подарувати радість нашим діткам та їхнім батькам в новому форматі. Ці подарунки – не просто іграшки чи цукерки, а дійсно корисні речі, які будуть допомагати у вихованні діток. Тож вирішили подарувати першим народженим у новому році хлопчику та дівчинці коляски та стілець для годування.

Перший хлопчик народився в новорічну ніч 00.20, тому увесь лікарський та акушерський персонал зустрічали Новий рік в пологовому залі разом з мамою. А другий хлопчик народився о 05.55. Одному подарували коляску, іншому – столик», – розповідає Олена Курак.
З її слів, батьки не очікували таких подарунків, протягом всього перебування у пологовому будинку вони постійно говорили слова подяки.

Напередодні Різдва коляску подарували і багатодітній мамі Юлії Кроковець. Раніше вона народила двох хлопчиків, а третьою дитиною стала дівчинка.

«Я щиро дякую всім лікарям та персоналу. Тут просто чудове ставлення до і після пологів. Також велике дякую за подарунок, адже це дійсно потрібна річ», – не приховувала радості вже мама в кубі.
Натомість у пологовому будинку сподіваються, що подарунки, придбані не без допомоги благодійників, стануть у пригоді батькам та їхнім діткам, адже сьогодні вартість товарів для новонароджених є дуже високою. Втім, це не останні сюрпризи для породіль, адже перші народжені на Різдво дітки також отримають подарунки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus