USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк отримає ще 8 нових тролейбусів

17 Лютого 2022 09:41
У Луцьку продовжать реалізовувати проект «Луцьк без маршруток». Цього місяця тролейбусний парк поповниться новим транспортом.

Про це під час засідання міськвиконкому повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

З його слів, цього місяця Луцьке підприємство електротранспорту отримає ще 8 нових тролейбусів, якими замінять старі. Таким чином в місті продовжать реалізовувати ініціативу «Луцьк без маршруток», яка передбачає збільшення кількості електротранспорту на вулицях міста і залучення на міські автобусні маршрути автобуси стандарту Євро-5.

Нагадаємо, ще в квітні минулого року міська рада підписала контракт про постачання 29 нових тролейбусів з ДП «Автоскладальний завод №1 АТ «АК «Богдан Моторс». Перші тролейбуси Луцьк отримав наприкінці жовтня минулого року, наприкінці січня місту передали ще чотири «Богдани», і в середині лютого обласний центр Волині знову ж таки отримав чотири тролейбуси, а в червні – ще два.

У листопаді Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що графік постачання нових тролейбусів для потреб лучан змістився: 17 з 29 тролейбусів, які, згідно з контрактом, мали вже курсувати вулицями, досі на міське підприємство електротранспорту не надійшли. Однак у січні ЛПЕ отримало 9 нових тролейбусів.

Далі у місті впроваджуватимуть наступний проєкт, який передбачає придбання ще 30 нових тролейбусів, шість з яких матимуть автономний хід. Окрім того, у Луцьку реалізовують грантовий проєкт на 155 тисяч євро, який передбачає побудову додаткових тролейбусних ліній, нові поворотні стрілки, що допоможуть скоротити загальний пробіг тролейбусів та оптимізувати схему маршрутів. Таким чином буде можливість відкрити нові маршрути.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Остап Показати IP 17 Лютого 2022 10:16
Шо знову? Ті самі вісім?
Їван з Гнідави Показати IP 17 Лютого 2022 10:23
Сказали ж, шо в листопаді, а тепер ше тільки лютий - йдуть з випередженням графіка !
Тролейбуси-невидимки Показати IP 17 Лютого 2022 10:44
А де вони є? тиждень їзджу на металобрухті. Десь чиновники катаються ними по своїх володіннях...
Коля Показати IP 17 Лютого 2022 17:38
І будуть паровозіком їздити один за другим бо ні метра нової контактної мережі. А можна булоб на теремнівську в липини в підгайці на вишків. А так те саме все
Підпільник Кіндрат Показати IP 17 Лютого 2022 20:37
500 м. контактної мережі Львівська- Новий ринок,- 5-ть мабуть років тягнемо !))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus