USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцький медзаклад отримав новий апарат для швидких операцій

18 Жовтня 2017 13:54
Проводити міні-операції для видалення бородавок чи зупиняти кровотечі тепер можуть в Луцькому центрі первинної медико-санітарної допомоги. Новий електрохірургічний апарат «електрокоагулятор» закупили завдяки фінансуванню з міської казни.

Презентували новий апарат 18 жовтня.

Радник Луцького міського голови, депутат Ігор Поліщук розповів, що розвиток медичної галузі в місті нині у пріоритеті.

«Нещодавно ми придбали УЗД-апарат для цього медзакладу, адже була така необхідність. Тепер придбали і апарат для невеликого хірургічного втручання.

Окрім цього з 1 листопада поліклініка бере в оренду обладнання для проведення аналізів, яке дасть можливість конкурувати з приватними лабораторіями, показуючи високу точність результатів, але за ціною в рази меншою.

Цього року ми приділили значну увагу саме оновленню обладнання у багатьох медзакладах. Також зараз відбувається ремонт у Луцькій міській клінічній лікарні, буде ремонт і в поліклініці поряд. Наступного року теж маємо плани закуповувати нове обладнання, зокрема рентген-апарат, адже ті, які є вже морально застарілі. В такому напрямку працюватимемо й надалі, аби медзаклади Луцька ставали сучаснішими та комфортнішими», - наголосив Ігор Поліщук.
Апарат ЕХВЧ-300 «Надія-4» використовуватимуть для проведення малих хірургічних операцій, розповідає завідувач відділення Володимир Мурашкевич, зокрема для коагуляції та резекції м'яких тканин і кровоносних судин організму струмом високої частоти.
«Ним можна вирізати бородавки, зупиняти кровотечу й апарат можуть використовувати різні лікарі, як хірурги, так і окулісти. У нас був подібний апарат, але він три роки тому вийшов з ладу, тому доводилося пацієнтів направляти в інші медзаклади. Тепер же «операція одного дня» можлива і в нас», - говорить Володимир Мурашкевич.
У ринкових умовах, пояснює головний лікар комунального закладу «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги» Ігор Гнетньов, медзаклад повинен бути конкурентоспроможним, що й вдається робити.

«За останній рік нам вдалося чимало зробити, аби покращити якість надання послуг. Для прикладу, у коридорах ви не бачите великих черг, а це завдяки ефективній системі електронних черг. Незважаючи на те, що ми обслуговуємо майже 60 тисяч населення, а зараз епідеміологічно-напружений період. Зауважу, що ця будівля була здана в експлуатацію в 1991 році й ремонтів тут не проводили. А цього року ми зробили ремонт для комфорту пацієнтів та медпрацівників. Закупили й чимало обладнання, що розширює медпослуги й багато послуг, які надаємо ми в приватних клініках надають в рази дорожче», - каже Ігор Гнетньов.
Зауважимо, що вартість медобладнання 34,49 тисячі гривень.

Нагадаємо, нещодавно Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги за кошти бюджету розвитку міста отримав ультразвуковий апарат «ULTIMA-PA» вартістю 950 тисяч гривень.

Також за кошти місцевого бюджету в 2017 році для потреб закладу придбали лабораторну центрифугу«СМ – 3.01 MICROmed» (11,9 тисяча гривень), лабораторний аналізатор сечі (25,3 тисячі гривень), крісло гінекологічне «КГ– 1М» (14,448 тисячі гривень), три холодильники «NORD» (12,51 тисячі гривень) для зберігання лікарських засобів та імунобіологічних препаратів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Yflsz Показати IP 18 Жовтня 2017 14:11
http://надія-4.com.ua/price.html 32 510 грн. - не смішіть....
Пєця Показати IP 18 Жовтня 2017 14:23
Коли вже нарешті куплять електрокалоекстрактор?
цікавий Показати IP 18 Жовтня 2017 16:00
Скажіть, будьте ласкаві: чому гроші на обладнання виділяються з міського бюджету а лікарі за операції гроші беруть? Тобто люди перший раз заплатили своїми податками їм за обладнання, а потім їм же за операції на придбаному для них обладнанні? Не здається що то трохи несправедливо?
анонім Показати IP 1 Серпня 2018 09:46
Чула, що помер Мурашкевич. Невже це правда?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus