USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцький навчально-виховний комплекс №9 відзначив своє 80-річчя

22 Жовтня 2019 22:48
У Луцьку відбулися святкові урочистості з нагоди 80 -річчя КЗ «Луцький навчально-виховний комплекс №9» Луцької міської ради.

Захід відбувся 22 жовтня в приміщенні Волинського обласного муздрамтеатру імені Тараса Шевченка.

Зі слів директора навчального закладу Олександра Дубини, незадовго до святкування такої «поважної» дати, керівництво школи звернулось до державного архіву Волинської області.
І от у документах державного архіву області виявили, що, за станом на 1939 рік у документації згадується неповна середня школа №9 на вулиці Шевченка, 12.

«Всі знають, де це знаходиться, тому що поруч – на Шевченка, 14 – будинок вчителя. А отой будиночок, який не видно за деревами і є першим приміщенням неповної середньої школи №9. Перша назва цієї вулиці – вулиця Люблінської Унії. Недовго там школа була, бо у постанові виконкому за 1940-й рік сказано закінчити будівництво школи №9 уже на вулиці Панській – в сучасності це приміщення централізованої бухгалтерії управління освіти та науки Луцької міської ради, що наразі виглядає дуже гарно і ошатно. Але й там пробула школа недовго, бо в документі обліку збитків, нанесених німецько-фашистськими загарбниками школам та дитячим садкам міста Луцька, згадується чеська неповна середня школа №9 по вулиці Червоної Армії, 23-25 – наразі це всім відоме приміщення міської прокуратури на вулиці Винниченка 13-15. Потім школу перенесли на вулицю Кафедральну, 6 (у минулому – вулиця Надії Крупської, - ред.), у приміщення НУХТ на Замковій площі. Згодом навчальний заклад з 1 вересня 1959 року перенесли на вулицю Леніна, у приміщення, де нині знаходиться автошкола. Потім її перенесли до приміщення луцької школи №4 і, нарешті, у 1968 році збудували нове приміщення на вулиці Потапова, 30, у якому ми знаходимось і донині», - розповів про історію школи очільник навчального закладу.
Також Олександр Дубина зазначив, що у залі присутній Василь Федорович Дідик, який обіймав пораду директора школи №9 з 1962-го по 1968-й рік.
«Я прошу, щоб у цей момент увімкнули світло в залі, тому що дуже приємно, що ця людина, директор дев’ятої школи зараз з нами», - звернувся до присутніх у залі чинний директор освітнього закладу. Тим часом зал привітав екс-очільника школи аплодисментами.
Опісля відбулося святкове віншування від призерів міського конкурсу «Ой роде наш красний, роде наш прекрасний» фольклорного гурту «Червона калина» під керівництвом Марини Приходько.
Також гості змогли насолоди литися хореографічною композицією від спритних козачат «Джуринські витівки».
«Дорога шкільна родина, шановні гості! Дозвольте і мені від імені Луцької міської ради привітати всіх вас з цим ювілеєм. Слід відмітити і сказати, що НВК №9 – це невід’ємна частинка нашого міста, це історія Луцька. Навчально-виховний процес – надзвичайно складна частина життя. Кожен в цьому вирі виконує свою роботу, тому кожному з вас я хочу побажати: директору – сприяння керівництва, змін; педагогічному колективу – нових досягнень; учням – найбільше почерпнути тих знань і вмінь, які є можливість здобути від ваших наставників, нових знань та емоцій; батькам – мудрості, терпіння, розуміння. Кожен з нас виконує надзвичайно важливу роль у вихованні наступного покоління», - звернулась до пруситніх у залі заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів Ірина Чебелюк.


Також особливими подяками відзначили ветеранів навчального закладу, які присвятили не одне десятиліття життя роботі у школі, та членам педагогічного колективу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Степан (Крымчанин) Показати IP 22 Жовтня 2019 23:14
Школа была с обучением на русском языке. Я учился в ней до 1974 года (закончил 8 классов). Окончил образование в России.
Олександр Показати IP 22 Жовтня 2019 23:33
Реально нездорові... Яке відношення ті будівлі з 1939 року і так далі мали до цієї школи??? І чому тоді 1939? Як на те, то навчальний заклад там раніше виник? Проблема в місцевому архіві розібратися, вчителі?
Вася до Олександр Показати IP 23 Жовтня 2019 10:35
Школа - це не будівлі, а навчальний колектив.
Наталі Показати IP 23 Жовтня 2019 10:32
Клас!!! Така ностальгія, стільки знайомих облич! Вчилась в цій школі з 1995-2005! Процвітання і надалі!!!
Igor Показати IP 23 Жовтня 2019 14:28
учился тоже в этой школе с 1991 по 2001. многие из моих учителей тоже в концертном зале. Особый привет - Голодняку Владимиру Петровичу и Жук Галине Петровне!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus