USD 39.35 39.68
  • USD 39.35 39.68
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.80 9.95

Мешканці луцької багатоповерхівки – чотири місяці без тепла

8 Лютого 2023 22:35
Чотири місяці без опалення та гарячої води – в таких умовах живуть мешканці багатоквартирного будинку на вулиці Софії Ковалевської, 23а в Луцьку. Кажуть: у квартирах стало холодно, коли в сусідньому будинку встановили індивідуальний тепловий пункт.

Чому в одному будинку люди замерзають, а в іншому – відчиняють вікна? Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.

На холодні батареї, ледь теплу воду, сирість і цвіль на стінах нарікає мешканка будинку Валентина, яка живе на першому поверсі: «Кутки, одяг у шафах – усе було зелене. Потрібно було чекати погоди та все прати. Це жах… Настільки холодно, що я заробила цистит, температура була під 40 градусів. Підлога така холодна, мов лід».

Як додає лучанка, ледь теплі батареї в помешканні були з початку опалювального сезону. Жінка гріється газом. Її сусіди використовують для обігріву квартир електроприлади.

Жити в таких умовах, кажуть мешканці багатоквартирного будинку, неможливо.

«Діти хворіють. Який може бути побут, якщо квартира повністю холодна? Це неможливо», – говорить мешканка будинку Інна.
Проблеми з опаленням виникли, коли в сусідньому будинку встановили індивідуальний тепловий пункт, відзначають лучани. Мовляв, тоді багатоповерхівка почала відбирати увесь теплоносій, тому на будинок на вулиці Софії Ковалевської, 23а його не вистачає.

У ДКП «Луцьктепло» підтверджують, що частково проблема з опаленням на вулиці Софії Ковалевської, 23а пов’язана з цим.

«Цей будинок – крайній на мережі. Перед ним є будинки з індивідуальними тепловими пунктами. В період, коли планово або аварійно вимикають електроенергію, індивідуальні теплові пункти зупиняються, тож припиняється належна циркуляція теплоносія, тоді в цьому будинку виникали проблеми з опаленням», – пояснює речник ДКП «Луцьктепло» Антон Безносиков.

Як розповідають мешканці будинку, до них неодноразово приїжджала комісія «Луцьктепла». От тільки в день приїзду батареї раптово ставала гарячими.

«Ми двічі викликали комісію. Перед тим, як вона приїжджала, було натоплено. Висновок один – можуть. Чому не роблять? Не знаю. Потім нам ніхто нічого не може пояснити», – зауважує Олександр.

Інна додає: «Коли ми піднімаємо це питання, воно вирішується. Однак проходить деякий час і знову те ж саме».

Натомість у ДКП «Луцьктепло» переконують: ніхто навмисно опалення людям не підкручує.

«Подавальним трубопроводом іде теплоносій тієї температури, як це вимагає температурний графік, відповідно до температури зовнішнього повітря. Тому казати, що на період, коли приїжджає комісія, підвищуються показники температури… Це важко прокоментувати», – говорить Антон Безносиков.

Проблему з опаленням у будинку на вулиці Софії Ковалевської, 23а в «Луцьктеплі» пов’язують із двома факторами: перший – відключення світла, другий – неправильно налаштований ІТП у будинку.

Своєю чергою, представник компанії, що обслуговує ІТП, переконує, що проблема полягає в теплових мережах, тобто у «Луцьктеплі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Василь Показати IP 9 Лютого 2023 12:36
ДКП Луцьктепло самовільно змінив темп. графік та перепад тиску перед будинками. При впровадженні ІТП перепад тиску ще більше зменшився завдяки тиску насосів ,навіть став від"ємним. Тому про яку циркуляцію можна говорити!!!!Одні порушення,про що знає гол. інж. Біньковський В.Г. та М.П. Осіюк вже на протязі як мін. 5 років.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus