USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Методички з Москви, російське громадянство та посвідчення окупантів: що знайшли в приміщеннях УПЦ (МП) на Буковині

25 Листопада 2022 16:03
Служба безпеки України провела контррозвідувальні заходи на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП).

У результаті слідчих дій правоохоронці виявили документи, які підтверджують наявність російського громадянства в керівництва єпархіальних структур, інформують в СБУ.

Також викрито листування керівників єпархії з московськими кураторами, в яких вони отримують методички щодо «особливостей» проведення церковних літургій після повномасштабного вторгнення.

Представники РПЦ ставили завдання поширювати дезінформацію щодо суспільно-політичної обстановки в Україні та ситуації на фронті. Зокрема вимагали від священників УПЦ заперечувати збройну агресію рф, розповідати про нібито утиски «московської церкви» тощо.
Служба безпеки України знайшла і склади з оптовими партіями прокремлівської літератури, яка вихваляє країну-агресора та закликає підтримати окупантів.
Крім того, під час огляду комп’ютерів керівництва єпархії виявлено фотокопії посвідчень рашистів, які брали участь у бойових діях проти українських військ. Серед таких документів – посвідка «героя росії», підписана міністром оборони рф за «захоплення Криму» у 2014 році.

Читати ще: Під час обшуків у приміщеннях УПЦ (МП) СБУ знайшла проросійську літературу, мільйони готівки та сумнівних громадян РФ

Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого слідчими Служби безпеки за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, тривають процесуальні дії.

Заходи з викриття правопорушень проводили співробітники СБУ Чернівецької області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
дідо Показати IP 25 Листопада 2022 17:11
коли у Луцьку та Володимирі будуть обшуки колаборантів ?
До дідо Показати IP 25 Листопада 2022 17:33
Ти маєш на увазі, коли в тебе обшуки проведуть?
Здоровий глузд до До дідо Показати IP 25 Листопада 2022 18:02
Товарісч з Черкас, а яке ваше діло до проблем Волині ? Розбирайтесь зі своїми колаборантами, а ми зі своїми якось розберемось....Чи ви, бува, від товарісча майора з РФ дєнєжку отримуєте за коменти в ВН ?
Анонім Показати IP 25 Листопада 2022 17:40
гнати треба цих фсбешних попів на московію, інакше нам гайки(
Патрiот до Анонім Показати IP 26 Листопада 2022 09:55
Таким як ви украм( не украiнцям) гайка вже давно.аи просто не бачиье себе зi сторони
дідо Показати IP 25 Листопада 2022 19:05
Під час обшуку співробітники СБУ затримали секретаря Чернівецької єпархії УПЦ МП архімандрита Никиту з 17-річним хлопцем, який співає у місцевому хорі.
Істина Показати IP 26 Листопада 2022 11:03
Молодець дідо. Як же рашистська секта заворушилась. Вам гайка колаборанти і дуже скоро тремтіть '

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus