USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

МВФ схвалив для України найбільший кредит з початку повномасштабної війни

31 Березня 2023 21:29
У п’ятницю, 31 березня, Виконавча рада Міжнародного валютного фонду схвалила чотирирічний пакет фінансування для України на $15,6 млрд. Таку суму вирішили надати Україні для того, щоб задовільнити її невідкладні економічні потреби на тлі захисту від повномасштабного вторгнення Росії.

Про це пише Reuters з посиланням на власні джерела.

«Цей кредит є найбільшим для України з моменту повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року і першим великим пакетом, схваленим МВФ для країни, яка бере участь в активному конфлікті», – підкреслило агентство.

Рішення формалізує угоду досягнуту з Україною 21 березня. Вона допоможе розблокувати масштабне фінансування України з боку міжнародних донорів і партнерів, включаючи Світовий банк.

Інформацію про це прокоментував нардеп Ярослав Железняк.

«Reuters та Bloomberg вже пишуть, що борд МВФ схвалив програму для України на $15,6 млрд. Це правда. Чекаємо публікації самої програми. Там буде дуже багато цікавого», – наголосив Железняк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus