USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На будівлю міськради встановили годинник із луцьким шрифтом

17 Серпня 2018 15:36
На стіні Луцької міської ради з'явився оригінальний фасадний годинник.

Новий годинник встановили 17 серпня. Про це у Фейсбук повідомив Ігор Корець.

«Ну ось і завершили монтаж нашого третього годинника у Луцьку, на фасаді міської ради. Годинник від дизайну, виготовлення механізму і корпусу і до електроніки з програмним забезпеченням зроблено власними силами. Цей годинник найкращий, бо ми працюємо, помиляємось і виправляємо свої помилки», - йдеться у дописі.

Як інформує Район.Луцьк, годинник складається з двох частин. Першою є вторинний годинник – це корпус зі стрілками, який будуть бачити лучани. Друга частина – первинний годинник – комп'ютеризований блок управління, через який робитимуться всі налаштування.

Створили годинник – Олександр Ніколайчук, який займався створенням механізму, та Ігор Корець, який виступив дизайнер.

«Це робиться для того, щоб було зручно. Коли виникне неполадка, годинник буде легко відремонтувати, адже первинний годинник перебуватиме в легкодоступному місці», – каже Олександр.

До цього механізму можна підключити багато годинників. Так, блок керування буде в одному місці, а годинники можуть встановити чи не в кожному кабінеті міськради.

Схожі годинники конструктори вже встановили на розважальному центрі «Промінь» та Луцькому міськрайонному судді. Ще один красується на дзвіниці у Львівській області.

Годинник для міськради конструктори виготовляли повністю у Луцьку. Навіть той механізм, який раніше замовляли в Німеччині, вдалося створити у рідному місті. Годинник вийшов дуже бюджетним. Ціна цього пристрою становить 26 тисяч гривень. І це з монтажем, витратами на роботу та гарантійним обслуговуванням. А також годинник буде повністю унікальним. Для нього обрали індивідуальний дизайн, а шрифт для циферблату створив відомий український дизайнер Кирило Ткачов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
11 Показати IP 17 Серпня 2018 13:19
В чому унікальність що він 26 тис коштує. Лучани обурені що ви не пояснити в чому унікальність
Лучанин Показати IP 17 Серпня 2018 14:01
Виглядатиме може й гарно, але в цьому немає душі. Це як порівнювати механічні і кварцові годинники. Було б прикольно, якби годинник на костелові запрацював, але це вже, мабуть, дороге задоволення...
Вікторія Показати IP 17 Серпня 2018 14:29
Це все деже класно , АЛЕ ХІБА ЦЕ НА ЧАСІ. У нас на світлофори як приклад чи "лежачих поліцейських" коштів немає.
До до Вікторія Показати IP 17 Серпня 2018 16:55
Вікторія, раніше дивувало, що завжди, підкреслюю завжди знаходяться люди які в сторону будь-якого починання кидають своїм лайном, - і не на часі, і є важливіші питання, а чому по тищі пенсіонерам не добавити б ... А тепер ставлюсь до цього з розумінням, - в одних це невеликі психічні розлади, а в інших, така робота, ВСЕ ОБСИ*АТИ.
Вікторія до До Показати IP 18 Серпня 2018 12:17
У своєму коментарі я нікого не образила. І як ви висловились "ВСЕ ОБСИ*ТИ". Коли в якійсь сім`ї безгрощів`я (для прикладу як у нас у країні) то навряд вони будуть купувати собі дизайнерську річ. І стосовно дизайнерського годинника - звичайний новий годинник - складно щось особливе "нестандартне" у ньому вгледіти.
Носатий дядько Показати IP 17 Серпня 2018 15:41
Всьопропальщикам і свідкам зради ні*уя не вгодиш...
Андрій Показати IP 17 Серпня 2018 15:50
Кожному депутату таку суму як мінімум щоденно заносять, а тут за годинник вже почалась дискусія)
Читач Показати IP 17 Серпня 2018 15:59
Годинник мусить бомкати.
Читач Показати IP 17 Серпня 2018 15:59
Дешево не є якісно.
Ольга Показати IP 17 Серпня 2018 17:09
Ащо, у Луцьку є свій шрифт? Чи малося на увазі з гербом?
Лучанин Показати IP 17 Серпня 2018 17:39
Теж після заголовку хотів обіс*ати, потім подивився на шрифт, на годинник, почитав... Молодці розробники, молодці! А от коли почитав коментарі, то не втримався. Шановні, якого милого треба витрачати зайві гроші на такі речі, їх нема куди дівати? А китайський великий годинник за 1 тисячу гривень був недостатнім тим хто постійно спізнюється в міськраду на роботу? І це при тому що зараз в кожного в кишені смартфон який синхронізується по мережі з сервером точного часу. Я б зрозумів якби це проплатили депутати за свої власні кишенькові кошти і подарили місту, але коли з казни... Трохи вище іде стаття "Луцькі медики та освітяни взимку можуть залишитися без зарплати". Так, 26 тисяч не допоможуть, проте якщо зібрати "по сусеках" з подібних марнотрацтв, то може на якийсь місяць і наскребли. А, їм же не треба платити, бо вони ж всі "беруть". А сантехнік то в школі чи лікарні скільки бере... Нічого, вам, шановні, і туди і туди треба буде звернутися, ну хоча б до травмпункту, бо не вистачить грошей на пісчану суміш щоб посипати дороги та тротуари саме в період невиплати цих зарплат. А ще скільки можна різних необхідних статей розходів написати на які коштів не вистачає. А розробники молодці!
лучанин Показати IP 17 Серпня 2018 17:48
Цікаво хто буде пальчикові батарейки у цьому китайському чуді під назвою годинник міняти?))))
Красота ! Показати IP 17 Серпня 2018 18:15
Розмова двох працівників міськради на сходах до того: "Кіко зара годин ?". "Покишо нізвєстно !" . Ну тепер - то зовсім інша справа ! Але є маленьке недопрацювання, а зозуля , чи то пак Вербич, звідки буде вискакувати ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus