USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На фінішній прямій: тимчасовий інфекційний госпіталь у Луцькому пологовому майже готовий до роботи

26 Жовтня 2020 14:34
Кількість хворих на коронавірус щодня зростає. Аби бути готовими до посилення другої хвилі пандемії, у Луцькому пологовому будинку в стислі терміни розгорнули тимчасовий госпіталь для хворих на COVID-19, ідеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Нині Луцький пологовий будинок працює в штатному режимі – медперсонал і породіллі переїхали в основний корпус закладу. Акушерський корпус пологового у стислі терміни переобладнали під тимчасовий госпіталь для хворих на коронавірус. На першому поверсі надають допомогу вагітним з COVID-19, а другий, третій та четвертий поверхи вже найближчим часом відкриють для інших хворих на коронавірус.

«Тимчасовий інфекційний стаціонар у складі Луцької міської клінічної лікарні наразі вже терміново розгорнули, встановлено 200 ліжок на другому, третьому, четвертому поверхах, – розповів заступник директора з інформаційно-аналітичної роботи КП «Луцька міська клінічна лікарня» Андрій Смольянінов. – Четвертий поверх повністю готовий до роботи. На другому й третьому закінчують підготовку».
Читати ще: Інфекційний госпіталь на базі Луцького пологового будинку: як рятуватимуть волинян

Щоб тимчасовий госпіталь для хворих на коронавірус запрацював, потрібно владнати всі організаційні питання, бо все обладнання вже на місці.

«Ми підготували зміни до ліцензії, подаємо їх на міністерство. Усе залежить від того, як швидко воно внесе зміни до ліцензії, як швидко відреагує НСЗУ і ми укладемо контракт на надання допомоги пацієнтам з COVID-19. Як тільки це буде зроблено – ми зможемо відкритися», – пояснив Андрій Смольянінов.

Читати ще: Заради порятунку життя лучан депутати підтримали створення тимчасового інфекційного госпіталю

На четвертому поверсі – 26 палат, у яких вже є все, що потрібно для того, щоб надавати допомогу хворим на коронавірус.
«На четвертому поверсі в нас 70 ліжок, у блоці інтенсивної терапії – 19. Там є п’ять палат, – розповіла пульмонолог КП «Луцька міська клінічна лікарня» Тетяна Хлєбік. – Маємо вісім апаратів ШВЛ, які працюють, 23 кисневі точки, але плануємо ще підводити, в кожній палаті є ЕКГ-апарат, монітори, пульсоксиметри, глюкометри».
Читати ще: Хто керуватиме та як працюватиме інфекційний госпіталь для хворих на COVID-19 у Луцьку

Є у госпіталі й сучасні апарати УЗД. Біля кожного ліжка – зручний дозатор лікарських засобів нового покоління.

«Зручність цього дозатора у тому, що ми в будь-який момент можемо розподілити введення лікарського засобу пацієнтові без постійного наглядання медсестри і дозування крапельниці по старому типу, – каже завідувач блоку інтенсивної терапії інфекційного госпіталю Богдан Орлецький. – Заправляють крапельницю в дозатор лікарських засобів – і вже на самому дозаторі вибирають кількість та швидкість введення препарату».
Читати ще: «Є всі умови»: ОДА підтримує облаштування інфекційного госпіталю в Луцьку на території пологового

Також Богдан Орлецький показав, як працюють апарати ШВЛ, які життєво потрібні тяжким коронавірусним хворим.

Нині на території пологового вже є киснева бочка і працівники госпіталю запевняють: кисню на перший час вистачить. Однак планують замінити її на бочку більшого об’єму або встановити поряд ще одну, щоб кисню вистачило всім пацієнтам, які його потребуватимуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus