USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волині спалять свиней, хворих на африканську чуму

23 Серпня 2017 17:53
У селі Хотешів Камінь-Каширського району зафіксували смерть свиноматки від африканської чуми свиней. Усіх хворих свиней та поросят, яких розводять у Хотешові, спалять.

Про це повідомляє Вісник+К.

Здорові дорослі особини заб’ють, а їхнє м’ясо дозволять пустити на переробку.

Компенсації за вилучених тварин селянам виплатять за рахунок бюджетних коштів. Але найприкріше, що наступні півроку місцевим мешканцям буде заборонено тримати свиней.

Нагадаємо, начальник головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Богдан Лозинський розповів: «Якщо це товарна свиня, то використають м’ясо для переробки. Якщо це поросята, а в селі розводять поросять, то їх вилучать та знищать методом умертвіння та спалювання».

За його словами, з бюджету селянам компенсують гроші за вилучених поросят. Після того, як у селі проведуть заключну дезінфекцію, люди ще півроку не зможуть тримати у господарствах свиней. Зауважимо, що наразі досліджують джерела збудника африканської чуми у волинському селі. Ситуацію, за словами Лозинського, через брак часу вивчили ще не до кінця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus