USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

На Волині у 9 ОТГ восени можуть не відбутися вибори

15 Серпня 2018 15:24
Експерти із децентралізації б’ють на сполох, адже лишилося 3 дні, щоб оголосити вибори на 28 жовтня. Зі слів фахівців Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування, процес навмисне затягують у ЦВК.

Про це йшлося на брифінгу 15 серпня в Луцьку.

Радник із комунікацій Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Олена Кузьмич інформувала, що на Волині восени чекають виборів у 9 ОТГ та низці населених пунктів, які прагнуть доєднатися до вже існуючих територіальних громад. А це - 75 тисяч жителів.

Як пояснив ситуацію юрист Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Андрій Погорілий, перепоною всьому стала Постанова ЦВК від 9 серпня № 122, якою фактично призупинила розгляд питання призначення перших і додаткових місцевих виборів в ОТГ. Таким рішенням ЦВК заблокувала подальший процес становлення спроможних територіальних громад.

«ЦВК вважає, що рішення Конституційного суду вносить певні дискусійні моменти, тому, мовляв, треба попитати думки всіх комітетів Верховної Ради щодо правомірності перших виборів та довиборів. А це затягування процесу. Зауважимо, що ОТГ вважаються створеними, коли вже є позитивні рішення усіх громад. Так, 9 громад на Волині могли б вже з нового року вступати у прямі фінансові відносини. Втім, коли до 17 серпня вибори не оголосять, то їх можуть перенести аж на грудень, що ускладнить процес формування структури адміністративних одиниць. Така непроста ситуація по всій Україні, тому відповідні брифінги проходять і в інших регіонах, аби на проблему звернули увагу», - зауважила радник з децентралізації Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Оксана Урбан.

Зі слів експертів, загалом по Україні оголошення виборів чекають близько 900 тисяч громадян.

Зауважимо, що Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування створений за підтримку Програми «U-LEAD» з Європою» та Мінрегіону України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus