USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волині вже вчаться 1300 дітей-переселенців

17 Березня 2022 21:01
Для того аби діти вимушених переселенців змогли продовжувати навчання на Волині, батьки повинні звернутися до органів місцевого самоврядування.

Багатьох українців війна цинічно вирвала з їхнього звичного життя. Хтось утікав в одних капцях з-під обстрілів, хтось зміг привезти у безпечне місце якийсь мінімум речей. Серед вимушених переселенців сьогодні багато є дітей, які зараз мали би вчитися у своїх школах, проте окупанти цинічно в них цю можливість забрали, бо в декого навіть школи не залишилося.

З початком військової агресії російських військ проти України в школах був призупинений навчальний процес і діти пішли на вимушені канікули. Однак уже цього тижня у тих регіонах, де не ведуться військові дії, навчання відновилося, щоправда, наразі у дистанційному форматі.

Читати ще: У школах громади на Волині відновлюють навчання. Яка ситуація в Луцьку

Як розповіла у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини начальниця управління освіти Волинської ОДА Людмила Плахотна, у школах області мають можливість навчатися і діти внутрішньо переміщених осіб, які втекли від війни і не можуть з тих чи тих причин навчатися у своїх закладах навіть дистанційно. Наприклад, тому, що їхню школу окупанти просто зрівняли із землею.

Зі слів Людмили Плахотної, наразі у волинських школах та закладах профтехосвіти уже зареєстровано 1300 таких учнів.

«Щоб вони мали можливість навчатися, батькам треба звернутися до найближчого управління освіти в територіальній громаді. У нас розроблена гугл-форма, яку заповнюють працівники з батьками, і після її заповнення фахівці кажуть, в яку школу дітям йти. Зараз ми дистанційно навчаємося в асинхронному режимі, тому проблем не повинно виникати», – зазначила вона.

З її слів, діти переселенців наразі здобувають освіту практично в кожній громаді Волині – у Луцьку, Володимирі, Ковелі, Люблинці. Найбільше зареєстровано нових учнів у Нововолинську.

«У кожній громаді є потрошку. Хто до родичів приїхав, хто знімає житло, хто мешкає безпосередньо в закладах освіти. У нас 1815 осіб проживає в закладах освіти, з них – 615 дітей», – резюмувала вона.

Людмила Плахотна додає, оскільки дистанційне навчання відбувається у асинхронному режимі, то в більшості випадків учням достатньо мати з собою телефон, аби продовжувати навчатися.

Юлія МАЛЄЄВА

На фото – зруйнована 4 березня школа № 25 міста Житомира
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Показати IP 17 Березня 2022 21:46
Дивно як діти внутрішньо переміщених осіб можуть навчатись якщо діти не переміщених осіб НЕ МОЖУТ навчатись???? навчального процесу НЕМАЄ вчитетелі не можуть організувати елементарного зуму, просто скидають завдання ( сторінки які потрібно вивчити) діти з батьками які до слова пішли на роботу мають САМОСТІЙНО без будь якого пояснення вивчити....!!! цікаво ці вчителі так само отримють заробітну плату як допомагають дітям???? Агов вчителі???? чому лікарі працюють , водії возять, пекарі печуть а ви в підвалах????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus