USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На «Волиньобленерго» чекають перевірки через погорілу техніку лучан

26 Червня 2019 11:40
Діяльність ПрАТ «Волиньобленерго» перевірять на дотримання ліцензійних умов надання споживачам відповідних послуг.

Про це йшлося 26 червня під час засідання 58-ї сесії Луцької міської ради.

Як пояснив Борис Смаль, звернення пов’язане з травневою аварією, внаслідок якої в лучан погоріла техніка. Мова - про мешканців вулиць Довженка, Нової, Польової, Стрельникова та Куделі, де аварія призвела до пошкодження майна мешканців і становила небезпеку для їхнього життя.

«Серед ночі люди через загрозу життю були змушені покинути приміщення і тривалий час перебувати на вулиці», – сказав Борис Смаль.

Він звернув увагу на те, що жодної реакції щодо негайного встановлення причин аварії з боку ПрАТ «Волиньобленерго» не було, а працівники підприємства відгукнулися на скарги мешканців лише на наступний день.

Тому, аби задокументувати аварію, люди були змушені викликати поліцію та ЗМІ.

«Лише через кілька днів постачальник послуг був змушений взяти на себе витрати, пов’язані з пошкодженням техніки», – зазначив депутат.

Отож, аби уникнути подальших безпосередніх загроз лучанам, міськрада звернеться з вимогою провести перевірку діяльності ПрАТ «Волиньобленерго», зокрема щодо дотримання ліцензійних умов надання споживачам відповідних послуг. Окрім того, міськрада звернеться до антимонопольного комітету щодо встановлення причин аварії, яка призвела до значних матеріальних втрат.

Нагадаємо, Борис Смаль у зв'язку з аварією, внаслідок якої в лучан згоріла техніка, вже звернувся у прокуратуру, щоб перевірити діяльність ПрАТ «Волиньобленерго».

Радник міського голови, депутат Ігор Поліщук розповів, що ситуацію з ПрАТ «Волиньобленерго» детально вивчали. Він зазначив, що відповідно до інвестиційної програми підприємству виділено мізерні кошти на заміну мереж і продовження реконструкції одної з трансформаторних підстанцій у місті.

Депутат нагадав, що в Луцьку неодноразово трапляються пожежі на трансформаторних підстанціях ПрАТ «Волиньобленерго». Лучани потерпають через незаплановані відключення електроенергії.

Він звернув увагу на те, що обладнання підприємства зношене, часто відбуваються відключення та інші аварії на підстанціях. Також зауважив, як підприємство проводить ремонти – з розриванням дорожнього полотна та без відновлення благоустрою.

Ігор Поліщук наголосив, якщо ПрАТ «Волиньобленерго» і далі так проводитиме роботи, міськрада не надаватиме на них дозволи.

Депутат Богдан Богонос теж зауважив, що працівники підприємства приїжджають на виклики тільки після щоденних бомбардувань дзвінками.

«Ситуація, коли не приїжджають навіть по три дні, траплялася не один раз», – сказав обранець громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Тор Показати IP 26 Червня 2019 12:08
Чому ніхто не звертає увагу на якісні показники електроенергії, а саме напруга може бути як180 так і 280. Понижена і завищена напруга теж псує електроприлади. Вона повинна бути в межах 210-230 вольт. Все інше неякісно надана послуга, і нас споживачів не хвилює що у них там застаріло, на що невистачає коштів. Ахметов купуючи енергосистеми мабуть знав що їх доведеться утримувати в належному стані. За несправний, небезпечний автомобіль на дорозі несе відповідальність власник. Думаю владі пора взяти ахмета за одне місце, і змусити навести порадок.
404 до Тор Показати IP 27 Червня 2019 12:17
А не 230 +/-5%?
Анонім Показати IP 29 Червня 2019 16:01
напруга змінюється кожні 10 - 15 хв. розгоняється з 211 до 234 і знов падає на 211 і так на протязі дня щодня

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus