USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На нелегальних СТО «деруть» гроші за уявний ремонт. ВІДЕО

25 Липня 2013 17:55
Майстри-самоучки замінюють справні запчастини і навмисне ламають авто, лякаючи високими цінами на офіційних станціях.

На нелегальних СТО українців змушують платити за уявний ремонт. Нелегальні СТО лякають українських власників автомобілів захмарними цінами на офіційних сервісах і беруть гроші за ремонт, якого авто зовсім не потребує. Більше того, нерідко через ремонт у виконанні таких «майстрів» двигун машини ні з того ні з сього спалахує, і доводиться назавжди попрощатися зі своїм чотириколісником, - інформують ТСН.

На нелегальних СТО, облаштованих у звичайних гаражах працюють, зазвичай, майстри-самоучки, які не особливо тямлять в тому, що роблять. Такі «механіки» швидко оцінюють, наскільки власник автомобіля сам розбираються в двигунах.

Якщо майстер бачить, що водій повний «профан», то одразу ж береться пропонувати ремонт, якого автомобіль навіть не потребує. «Щось там по електриці допишуть, якусь мийку допишуть або поставлять неякісну запчастину, але візьмуть, як за оригінальну і за більш якісну», - попереджає керівник мережі «Франс-сервіс» Андрій Перехрест.

За його словами, гаражні механіки-самоучки ніяких договорів на виконання робіт клієнтам не пропонують. Тому й відповідальність за якість ремонту не несуть.

Журналісти вирішили провести експеримент. Беруть два однакових автомобілі, які попередньо перевіряють на офіційному СТО. В обох машинах є незначні проблеми з лівою кульовою опорою. За кермо одного автомобіля сідає досвідчений водій-чоловік, а іншим керує жінка, яка нічого не тямить в механіці.

Обидві машини їдуть на одне і теж «кустарне» СТО. Чоловіка-водія, який наполягає, що в лівому колесі щось «стукає», відправляють мало не одразу за двері. Кажуть, що поламка незначна і ще місяць можна їздити спокійно.

Коли ж з аналогічної проблемою приїжджає «профан», то ще до початку огляду майстри заявляють, що ремонтувати машину треба негайно. «Треба міняти гальмівні колодки. Вони зносилися вже», - переконує майстер в гаражі. Ціни: від 300 до 1000 гривень. Найдорожча послуга – замовлення колодок в офіційного дилера. Але до нього на СТО їхати не радять. «Приїжджаєте замінити запчастину чи по гарантії, чи так. Вам її ставлять, і ніхто нічого не знає. Може хіба що комірник. Офіційні – це такий темний ліс, що мама мія», - відмовляє гаражний майстер. У результаті, з недосвідченого водія механіки-самоучки «здерли» 500 гривень за нові гальмівні колодки, які не потрібно було міняти.

«Можуть ще акумулятор зняти, поставити старий. Машина не заведеться. Вони скажуть, що треба міняти проводку, а потім поставлять новий акумулятор і візьмуть гроші за три дні ремонту. А можуть і сальник піддерти викруткою, щоб показати, що масло протікає», - пояснюють ще одну схему здирництва своїх гаражних конкурентів механіки з офіційного СТО.

Нагадаємо, що механіки підпільних СТО інколи дозволяють собі їздити на автомобілях своїх клієнтів. Однак, у Харкові співробітник СТО викрав «Лексус» харків'янина і відразу ж розбив його.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Хуйздрич Показати IP 25 Липня 2013 18:01
Реклама ВолиньАвто
лучани Показати IP 25 Липня 2013 18:02
Пішки дешевше.
пассат Показати IP 25 Липня 2013 22:07
Рожище, Гром В. - будьте обережні!!! Порівняв ціна і якість - Жах.
коль ян Показати IP 25 Липня 2013 23:01
гараж "Синтетик" - центральний ряд - майстер-ламайстер, "все" може за ваші ши-ши
вася Показати IP 26 Липня 2013 06:52
Автохауз-Луцьк в Маяках штундяки держать. Такого наказали ремонтувати що на іншому сто на 30% менше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus