USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

НАБУ спростовує будь-яке втручання у вибори президента США

18 Серпня 2017 17:34
Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що НАБУ не має стосунку до будь-яких втручань у вибори президента США, повідомляє Інтерфакс.

"НАБУ не має жодного відношення до будь-яких втручань у вибори США. Якщо згадати ту ситуацію, рік тому, ми отримували багато запитів від журналістів, зокрема й іноземців, щодо Манафорта (Пол Манафорт, який очолював виборчу кампанію Дональда Трампа - ІФ.) . Суть нашої відповіді зводилася до того, що, дійсно, таке прізвище міститься в "амбарній книзі" Партії регіонів. Ми неодноразово заявляли, що ніякого розслідування щодо Пола Манафорта не було. Він - не підслідна нам особа", - сказав А.Ситник в інтерв'ю газеті "День", що було опубліковано в п'ятницю.

"Чому саме народний депутат (народний депутат Андрій Деркач - ІФ.) вирішив звернутися до Генпрокуратури - питання не до мене. Але, знову ж таки, повторюся, мене перестали дивувати такі провадження стосовно наших співробітників", - сказав директор НАБУ

Як повідомлялося, 15 серпня 2017 року ЗМІ опублікували документ Генпрокуратури про початок кримінального провадження за фактом втручання представників НАБУ у вибори президента США. Повідомлялося, що розслідування було розпочато за заявою народного депутата Андрія Деркача на підставі журналістського розслідування "Ери-медіа".

Сам А.Деркач підтвердив факт звернення до Генпрокуратури, опублікувавши його копію на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

При цьому 16 серпня в прес-службі Генпрокуратури України зазначили, що розслідують у рамках відкритого кримінального провадження розголошення НАБУ матеріалів справи про "амбарну книгу Партії регіонів", але ні про яке втручання Бюро у вибори президента США не йдеться.

Раніше НАБУ опублікувало повідомлення про "чорну бухгалтерію Партії регіонів". У ньому йшлося про те, що серед прізвищ осіб в списку значиться Пол Манафорт, який очолював на той момент виборчу кампанію Дональда Трампа.

25 липня 2017 роки з'явився твіт президента США Д. Трампа про вибори 2016 року: "Спроби України саботувати кампанію Трампа "потихеньку працювали, щоб просунути Клінтон". Де ж розслідування генерального прокурора?".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus