USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Назвали найбільш збиткові підприємства Луцька

22 Серпня 2019 17:46
Найбільше невиконання дохідної частини фінансового плану – у ДКП «Луцьктепло». Друге та третє місце посідають, відповідно, КП «Ласка» та КП «Парки та сквери м. Луцька».

Про це під час засідання виконавчого комітету сьогодні, 22 серпня, повідомив директор департаменту економічної політики Луцької міської ради Борис Смаль.

Звітуючи про виконання фінансових планів комунальних підприємств міста за І півріччя 2019 року, він зазначив, що найбільше невиконання дохідної частини фінансового плану – у ДКП «Луцьктепло» – на 56 мільйонів 915 тисяч гривень або 13,7 % (за рахунок зменшення корисного відпуску теплової енергії на 35 870 Гкал або 13,7 %).

Друге місце посідає КП «Ласка» – 2 мільйони 512 тисяч гривень, або 65 % (за рахунок неотримання планового обсягу дотації з бюджету міста та благодійної допомоги – грантів).

Далі – КП «Парки та сквери м. Луцька» – 464,2 тисяч грн або 8,5 % (за рахунок неотримання планового обсягу цільового фінансування з бюджету міста на утримання парку), ЖКП № 3 – 457,9 тисяч гривень або 4,0 % (зменшення планового обсягу відшкодування послуг по пільгах і субсидіях), КП «Луцькі ринки» – 396,5 тисяч гривень або 28,6 % (за рахунок нездійснення господарської діяльності на торгівельних площах ринку по вул. Кравчука, 31) та ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» – 316,9 тисяч гривень або 1,0 % (у зв’язку із зменшенням планового обсягу фінансування робіт з бюджету міста).

Загалом фінансові плани по дохідній частині не виконали 9 комунальних підприємств із 19 на суму 61 мільйон 288 тисяч гривень.

Вислухавши звіт, виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що найбільш збитковим підприємством року є ДКП «Луцьктепло»:

«Основна функція комунального підприємства – надання послуг населенню. Але це не означає, що треба свідомо доводити підприємство до банкрутства, як це робили попередні керівники «Луцьктепла». Сподіваюсь, що за рік-півтора вам вдасться вивести на норму показники підприємства», - звернувся посадовець до нового керівника ДКП.

Також він зауважив, що навіть збиткові підприємства треба підтримувати.

«Під час минулої сесії ми виділили з бюджету 2,5 мільйона, щоб підприємство погасило борг за електроенергію, ще 19 мільйонів на позаминулій сесії, щоб закрити інші «дірки».

Але ми розуміємо, що це ключове підприємство і ми не можемо від нього відвертатися

Треба знайти план виходу з кризи. Також вартує подумати, від яких збиткових функцій підприємства можна відмовитись взагалі. Це складне завдання, але при правильній постановці питання у вас все вийде», – резюмував Пустовіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus