USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Не лише озброєні, а й захищені: Ігор Палиця закупив для батальйону «Луцьк» майже сотню бронежилетів та засоби зв’язку на понад 2 млн

30 Березня 2022 13:18
Навряд у цьому випадку можна використати вислів «хочеш миру – готуйся до війни», адже бойові дії в Україні тривають. І батальйон «Луцьк», попри те, що дислокується на відносно мирній території, готовий дати відсіч будь-якому противнику (читати: білорусам та росіянам), який зазіхне бодай на клаптик волинської землі.

Бійці відпрацювали бойове злагодження, вони озброєні до зубів, а тепер ще й посилили захист: волинський нардеп, лідер партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця закупив для бійців батальйону «Луцьк» 93 бронежилети на 42 тисячі євро та комплект радіообладнання загальною вартістю в понад 400 тисяч гривень.

Нагадаємо, 1 березня у Луцькій міській територіальній громаді для підтримки безпеки та порядку, виконання бойових завдань з оборони міста й сіл створено батальйон оперативного реагування «Луцьк».

На той час громадське формування «Варта порядку» мобілізувало підрозділ з півтори тисячі підготовлених, злагоджених, озброєних та з бойовим досвідом бійців, з яких і утворили батальйон оперативного реагування «Луцьк». А очолив батальйон керівник ГФ «Варта порядку», військовий з досвідом, підполковник Олександр Тиводар.

Нині батальйон оперативного реагування «Луцьк» нараховує вже понад вісім тисяч добровольців, більшість із яких мають військовий досвід. Тому якщо білоруські вояки насміляться ступити на українську землю, тут вони зіткнуться з нещадним спротивом.

Щодня особовий склад успішно проходить бойове злагодження та відпрацьовує ведення бою. У батальйону є надсучасні NLAW, якими бійці вміють вправно користуватися. В наявності й достатня кількість приладів нічного бачення. Батальйон «Луцьк» цілком забезпечений стрілецькою, протитанковою зброєю.

«У нас є кулемети, автомати, міномети. Ми також маємо ПЗРК – пересувні ракетно-зенітні комплекси, тож можемо збивати ворожу авіацію: літаки і вертольоти. Сповна забезпечені транспортом», – розповідав Олександр Тиводар.
Тепер, каже очільник батальйону «Луцьк», бійці будуть краще захищені від ворожих куль, адже завдяки нардепу Ігорю Палиці батальйон отримав 93 сучасних бронежилети.

«Якщо раніше ми отримали NLAW, ПЗРК та й загалом були повністю забезпечені зброєю та транспортом, то тепер отримали ще й надзвичайно якісний захист. Бронежилети – це те, що зараз у великому дефіциті, адже в Україні війна, й сотні, тисячі волонтерів щоденно шукають бронезахист для українських воїнів. Ігорю Палиці вдалося дістати ці «броніки», планували придбати 150, але наразі вдалося викупити майже сотню, і це вже колосальний захист. Ми йому дуже вдячні за підтримку, за те, що він завжди з нами. Будемо посилювати свій захист і озброєння й надалі, – зазначає Олександр Тиводар. – Ці дороговартісні сучасні бронежилети пройшли високоточні професійні випробування, які засвідчили, що вони бездоганно виконують своє призначення, а відтак у разі небезпеки захистять бійців».
Днями бронежилети дійсно пройшли випробування. Згідно з їхніми результатами, бронеплити витримали балістичні випробування щодо стійкості до обстрілу із застосуванням балістичних стволів 7,62 мм та 5,45 мм, що відповідає четвертому класу захисту, відповідно до вимог ДСТУ.
Окрім того, для забезпечення зв'язку в межах ДФ ЛМТГ БОР «Луцьк» було отримано комплект радіообладнання.

Попри те, що ризик вторгнення білорусько-російських військ на Волині досі існує, Олександр Тиводар не радить білоруським армійцям навіть ступати на нашу землю, адже пощади не буде: всі їхні бійці поляжуть на Волині.

«Шапкозакидальних настроїв у нас не має, як і жодної невпевненості. Ми зможемо дати відсіч будь-кому, хто ступить на нашу землю. Я просто не раджу сусідам це робити, бо всі вони поляжуть на нашій землі через амбіції двох диктаторів, – констатує Олександр Тиводар. – Україна переможе, ми виб'ємо ворога з нашої Батьківщини. Слава Україні!»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus