USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Нове екологічне лихо? Лучани скаржаться на їдкий дим із цукрового заводу

17 Травня 2021 11:48
Близько тижня мешканці району Вересневого в Луцьку потерпають від їдкого чорного диму, що поширюється з труби Гнідавського цукрового заводу. Дим помітно навіть з інших мікрорайонів, зокрема з ЛПЗ.

У зв’язку з цим відділ екології Луцької міської ради готує проєкт рішення, який розглянуть завтра, 18 травня, на позачерговому засіданні сесії міськради.

Як розповів у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини заступник керівника відділу екології Луцької міської ради Олег Гелета, Гнідавський цукровий завод і зареєстрований, і розташований на території Боратинської сільської ради, тому фактично Луцька міська рада не має на нього впливу.

«Однак є контролюючі органи державної влади, тобто Державна екологічна інспекція у Волинській області, яка повинна здійснювати контроль безпосередньо на трубі підприємства, і Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області, яке має контролювати викиди на санітарно-захисній зоні підприємства. Ми готуємо звернення до них, щоб вони здійснили перевірку, вжили заходів і призупинили діяльність цього підприємства, оскільки це становить загрозу для здоров’я і життя населення», – зазначив Олег Гелета.

Він пояснив, що підприємство має котельню, яка може працювати і на газу, і на мазуті.

«Ми підозрюємо, що коли котельня працює на газу, то труба не димить, а коли котельню переключають на мазут, то починає виділятися чорний їдкий дим», – сказав еколог.
Перша скарга на поширення диму, який розносить запах паленої гуми, датована 10 травня. Численні скарги, у тому числі у групу оперативного реагування 15-80, протягом тижня надходять від жителів району цукрового заводу.

Звернення, текст якого готує відділ екології, мають розглянути на позачерговій сесії Луцької міської ради, що призначена на 18 травня.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Andrij Показати IP 17 Травня 2021 12:19
Луцьк славиться на всю краiну своiм неповторним запахом ......
Лучанин Показати IP 17 Травня 2021 12:47
Як можна труїти своїх співмешканців і свою родину? Це просто диб**ізм якийсь
Власник заводу до Лучанин Показати IP 17 Травня 2021 14:30
Своя родина а Австрії і я теж.
Вася Показати IP 17 Травня 2021 12:54
По закривати всі заводи і фабрика! А дурні, яким смердить нехай їдуть до Польщі на роботу!
Лучанин до Вася Показати IP 15 Червня 2021 22:34
Ти справді, ВАСЯ!
Липляни Показати IP 17 Травня 2021 12:57
SOS!!!! Ми вже місяць. а може і більше терпимо від запахів з очисних споруд , що знаходиться поруч села Липляни,що "приєднали" до міста Луцька. Це жах.... словами не передати... Іл з карт "вичистили" на обочини карт, що поруч з дорогою і кладовищем. Сморід нестерпний ,особливо ніччю і вранці. Речі ,які після прання вивішені на вулиці, і ті із "запахом" з очисних . Терпіти смороду вже не сила. Навіть бджоли на цвіт і то не сідають....
Лучанин до Липляни Показати IP 17 Травня 2021 14:28
Бджоли існують?
Лучанин Показати IP 17 Травня 2021 13:19
Поремука здати в психлікарню.
Василь Показати IP 17 Травня 2021 15:45
Цивілизація-палка з двома кінцями.У Вересневому завод біогазу дістав район ЛПЗ,а цукровий знищив відходами Чорногузку,тепер ще на додачу і кіптява до неба-позавчора їхав,бачив.Говорять,перероблять сировину з Куби-так казали хлопці біля водозабору.
Анонім Показати IP 17 Травня 2021 15:51
Люди, які не стоять на біржі, а стали отримувати зарплату як до цього ставляться.? Невже краще закрити підприємства, повиганяти людей до Польщі? Але ж тоді і не буде грошей для бюджетників і у базарників торгу не буде.
Анонім Показати IP 17 Травня 2021 18:45
коментар було видалено
Експерт Показати IP 17 Травня 2021 18:54
Лучаны наконец-то на себе прочувствовали что такое фабрика, я уж не говорю про тех кто живёт рядом с химзаводами и ТЭС, там экологии нет, выживалка везде

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus