USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Оборудки з «зеленими тарифами»: як олігарх Івахів наживається на українцях

22 Листопада 2017 18:02
У Верховній Раді сформувалася потужна група «зелених» лобістів. Йдеться як про прихильників альтернативної енергетики, так і про власників бізнесу, які вклали чималі кошти у галузь.

Нардеп-олігарх з Волині Степан Івахів разом із Юлією Льовочкіною, сестрою одіозного очільника адміністрації президента Віктора Януковича Сергія Льовочкіна, лобіюють свої бізнес інтереси у сфері енергетики. Про це повідомляє Під прицілом з посиланням на «Економічну правду».

Громадський рух «Чесно» підрахував, що цей тариф отримують 12 фірм п'ятьох народних депутатів чи членів їх родин, десять фірм вісьмох екс-помічників шістьох народних депутатів, чотири фірми трьох помічників екс-народних депутатів, з яких два — чинні міністри і голова Луганської ОВЦА.

Зокрема, серед таких «везунчиків» є нардеп, член депутатської групи «Воля народу» Степан Івахів. Він є бенефіціаром одразу двох фірм – ТОВ «Дельта Вест Ойл Груп» і ТОВ «Завод Галиччина», які отримують «зелений» тариф. Партнером по бізнесу виступає Сергій Лагур та діти покійного друга Ігоря Єремеєва. Останніх, а також законну дружину Тетяну Єремеєву, Івахів та Лагур намагаються позбавити спадщини.
Згідно інфографіки, поданої активістами руху «Чесно», на двох підприємствах Степана Івахіва вмонтовані на дахах/фасадах будинків сонячні панелі, що виробляють електроенергію, а надлишок виробленої електроенергії продається державі, повідомляє Район.Ковель.

На сайті Державного регулювання у сфері енергетики зазначається, що для підприємств ТОВ «Дельта Вест Ойл Груп» і ТОВ «Завод Галиччина» «зелений» тариф встановили наприкінці 2013 року і він діятиме до початку 2030 року.

Наприкінці 2016 року «Вест Ойл Груп» продавала сонячну енергію майже за 11,2 гривні за кіловат-години (кВт), а «Завод «Галичина» за 12,14 гривні за кіловат-години (кВт).

Експерт Андрій Герус, екс-член НКРЕКП, гкаже, що в Україні необґрунтовано високий «зелений» тариф порівняно з іншими країнами.

«Сонячні» тарифи у нас на рівні 0,15 євро за кВт-год, у Німеччині — 0,08 євро, у США — 0,06 дол. Тариф на «вітер» у нас 0,102 євро, у Європі — 0,05 євро. При регіоналові Клюєві, який зараз в бігах, «сонячний» тариф в Україні був 0,47 євро і в Німеччині був 0,47 євро.

«Таким чином українці платять баригам на кшалт Івахіва, Дубневича, Насалика за цінами, які значно перевищують європейські. Рівень заробітних плат і життя населення при цьому всьому просто не враховується», - пишуть журналісти «Під прицілом».

За урядовим планом, до 2020 року частка відновлювальної енергетики в Україні повинна становити 11%, до 2035 року — 25%. 1 січня 2017 року ця частка становила лише 1,2%.

До 2030 року для стимулювання будівництва профільних потужностей діятиме так званий зелений тариф.

За відповідним тарифом оптовий ринок закуповує у бізнесу та побутових споживачів електроенергію, вироблену на альтернативних джерелах. Така енергія коштує в рази більше, ніж вироблена на атомних або теплових електростанціях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
13 Показати IP 22 Листопада 2017 18:26
Молодець Івахів вміє вкладати гроші!
хохо Показати IP 22 Листопада 2017 19:27
він їх вміє красти! і по ратицях немакому дати. і по мордяці з ноги
Побійся Бога Показати IP 22 Листопада 2017 19:41
Просто нелюдське жахіття, куди втягує злод...й-Івахів дітей покійного Єремеєва. Діти ще не набули права спадщини свого батька, а він вже незаконно публічно виставляє їх як власників акцій, що автоматично робить їх такими ж злодіями як і він сам. Хто дав право цьому придурк...у робити подібне? Чи він вже не здатний думати, яка Божа кара чекає його? правду кажуть: якщо Бог не дав розуму - то такий здатний зробити любе неправедне...
Микола Показати IP 23 Листопада 2017 08:45
Ви усі заздрісні коментатори які не створили нічого в свому житті, встановлюйте ви самі сонячні панелі хтось недозволяє.
Торі до Микола Показати IP 23 Листопада 2017 09:38
Прям яблочко!!!!!!!
Фатит Показати IP 23 Листопада 2017 08:45
Молодец. А все вопросы к полиции СБУ а они просто в доле почему с них нет спроса, у нас все знают кто как и сколько украл и че?.Пипец этой стране дорога вникуда.
Хлоп Показати IP 23 Листопада 2017 10:00
Континіум з самого початку злодійська фірма. Їх пересаджати треба а не злолійську спадщину обговорювати. Чесно такі гроші заробити не можна!
Бог покарає Показати IP 24 Листопада 2017 10:28
О-о-о! Помічники Івахіва активно почали мінуси ставити під коментам - його три тисячі чомісячних баксів відпрацьовують. Побійтеся і ви Баго! Кого захищаєте? Задумайтесь, адже і у вас є діти...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus