USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Обшуки у Волинському окружному адміністративному суді – тиск прокуратури. Заява

25 Лютого 2018 20:19
У Волинському окружному адміністративному суді заявляють, що обшуки, які проводилися у будівлі 23 лютого, були здійснені з порушенням законодавства. Зокрема, невідомі особи, які увірвалися в будівлю, були одягнені в цивільне без будь-яких розпізнавальних знаків та не пред’явили службових посвідчень, погрожували працівникам суду та чинили на них моральний тиск. Також зазначається, що правоохоронці в кабінеті голови суду перебували чималий час без присутності будь-кого з працівників суду, і лише згодом запросили понятих. При цьому ухвали слідчого судді про дозвіл на обшук приміщення не було.

Про це йдеться у заяві прес-служби суду.

Як наголошують у Волинському окружному адміністративному суді, такі дії співробітників прокуратури можна вважати такими, що спрямовані на втручання в процес здійснення правосуддя суддями шляхом вчинення на них тиску. Зазначається, що таким чином прокуратура намагається вплинути на об’єктивність прийняття судом рішень по окремим справам, які перебувають на розгляді в суді.

Повна заява прес-служби Волинського окружного адміністративного суду з приводу подій, що відбулись в приміщенні суду 23 лютого 2018 року:

«23 лютого 2018 року в приміщення Волинського окружного адміністративного суду, розташованого за адресою вулиця Словацького, 3 в Луцьку о 14 год. 26 хв. ввірвались невідомі особи в кількості 15-20 чоловік, одягнутих в цивільному без будь-яких розпізнавальних знаків. Не пред’являючи службових посвідчень та будь-яких інших документів, проникли в кабінет голови суду та інші службові кабінети, при цьому в деяких кабінетах вибивали двері, які на той момент були зачинені. На адресу працівників суду з боку правоохоронців висловлювались погрози, вчинювався моральний тиск.

Утримуючи працівників апарату суду на їх службових місцях, проникли в кабінет голови суду без відома та дозволу останнього, за його відсутності та відсутності інших працівників апарату суду. В подальшому було вибито двері (запасний вихід) в приміщення, суміжне з кабінетом голови суду та санвузлом. При цьому вказані особи в кабінеті голови суду перебували чималий час без присутності будь-кого з працівників суду. Дані особи неодноразово заходили та виходили з службового кабінету голови суду, чинили опір працівнику суду, яка намагалась потрапити до даного приміщення.

Лише згодом в приймальню голови суду зайшов слідчий прокуратури Волинської області з понятими та особою, яка здійснювала відеозапис, і тільки тоді було оголошено, що буде проводитись слідча дія – огляд приміщення. Без присутності голови суду розпочали здійснювати слідчі дії в службовому кабінеті голови суду та приміщенні, яке суміжне з кабінетом голови суду та санвузлом. На момент прибуття голови суду Лозовського О.О. слідчі дії фактично були завершені. Вищенаведені дії працівників прокуратури та поліції є порушенням вимог статтей 233, 237 Кримінального процесуального кодексу України та свідчать про проведення не огляду, а обшуку службового кабінету голови суду та суміжного з ним приміщення. При цьому ухвали слідчого судді про дозвіл на обшук приміщення не було.

При проведенні обшуку посадовими особами прокуратури вилучено документи, комп’ютерна техніка та жорсткий диск з записами камер відеоспостереження, розміщених в приміщенні суду. Вказане вище дає підстави вважати дії співробітників прокуратури по проведенню обшуку в приміщенні Волинського окружного адміністративного суду протиправними та такими, що спрямовані на втручання в процес здійснення правосуддя суддями шляхом вчинення на них тиску. Вбачається намір вплинути на об’єктивність прийняття судом рішень по окремим справам, які перебувають на розгляді в суді.

Відповідно до статті 17 Кримінального процесуального кодексу України особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили (презумпція невинуватості та забезпечення доведеності вини). Всупереч вищезазначеного принципу, на сайті Прокуратури Волинської області 23 лютого 2018 року було розміщено інформацію, в якій зазначено, що «у систематичному одержанні неправомірної вигоди викрито адвоката, який у змові із своїм рідним братом – одним із керівників Волинського окружного адміністративного суду, одержав неправомірну вигоду в сумі 3600 доларів США за позитивне вирішення адміністративного позову», яким фактично стверджується ще недоведений факт вини осіб. Звертаємо увагу Генерального прокурора України та прокурорів інших рівнів на необхідність забезпечення дотримання принципу презумпції невинуватості при інформуванні громадськості про хід досудових розслідувань відносно осіб.

Про хід подій в подальшому буде проінформовано громадськість шляхом розміщення інформації на офіційній веб-сторінці Волинського окружного адміністративного суду веб-сайту Судова влада України (https://adm.vl.court.gov.ua/sud0370/)».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Не Показати IP 25 Лютого 2018 20:48
Ну шо ви відмазуєтеся вже....якби вони ще почали вам показувати свої посвідчення,то ті гроші ви би встигли вже сховати....які ви наївні ,люди виконували свою роботу правильно,,вони не зобов'язані когось повідомляти про хід свої дій
Го Показати IP 25 Лютого 2018 20:55
ЯкиЙ тиск?ви розумні?на нари вас всіх
Співчуваю Показати IP 25 Лютого 2018 21:12
Але за цю заяву вже треба садити.....до вашого відома антикорупційні органи діяли в межах наданих їм повноважень,а ваша заява взагалі безглузда і не потрі бна суспільству
Хаха Показати IP 25 Лютого 2018 21:30
Антикорупційна прокуратура просить вибачення,що не попередила про свій візит
В тємє Показати IP 25 Лютого 2018 21:39
Прокурорські вкинули бабки В суддів відос є Ото скоро в когось ср*ка горітиме....
Я Показати IP 25 Лютого 2018 21:41
Смішно! скільки вже можна!
Анонім Показати IP 25 Лютого 2018 21:47
вже мовчали б, "ягнята невинні". в тому суді посіяно-перепосіяно.
ще не зовсім свідоми Показати IP 25 Лютого 2018 22:41
Чесна людина не боїться ніяких обшуків.
Ух ти до ще не зовсім свідоми Показати IP 26 Лютого 2018 08:23
Навіть тих, на яких підкидають речові докази ? То це не чесна людина, а не зовсім розумна людина ...
Робін Показати IP 25 Лютого 2018 23:13
Якби зловили з доказами на гарячому респект, а підкидати поедмет хабаря це злочин. Комусь прийдеться відповідати за свої дії. Весна покаже... не робіть передчасних висновків. А відео то є...
2 Показати IP 25 Лютого 2018 23:59
На сайті вищоі ради правосуддя є дві заяви суддів даного суду про втручання у діяльність суддів.
Тоха до 2 Показати IP 26 Лютого 2018 09:41
Знаэмо ми ту діяльність суддів )))
Дядя Показати IP 26 Лютого 2018 01:17
Очухались ур.ди,дивиться як загавкали.давіть хлопці цю нечість волинянин за вас
Семен Семёныч Показати IP 26 Лютого 2018 06:50
В мене таке воаження що прокурори які затіяли цю двіжуху не спроста !!!! Може якісь с прокурорів мае свою родину запхати на місце того суді ???!!! Да так вам і адвакат хоть то і брат вище вказано зразу побіжить аж бігом до брата с хоборем!!!! Не сумітниця!!!! Абсурд!!! Він міг би цей хабар і вітдати після роботи !!!!! Якась маячня !!!!!
Алла Показати IP 26 Лютого 2018 08:02
Так розписали заяву,що будь який бойовик отдихає,молодці,респект і уважуха
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 26 Лютого 2018 09:56
Про яку судову справедливість може йтися? Де ми живемо? Яка Конституція і про яке законодавство можна гоорити? А судді присягу давали... У цьому випадку дії прокуратури правильні і своєчасні.
Він Показати IP 26 Лютого 2018 10:21
Не так все просто: — спочатку побували в кабінеті самі а потім привели понятих та слідчого і запросили суддю.за цей час там можна будь—що сховати.Друге,уявіть собі суддю який йде додому, а хабаря лишає в коробці з валідолом і анальгіном в кабінеті.Якби з полічним та відеофіксацією, тоді —да, а так не вірю.
Йому Показати IP 26 Лютого 2018 14:26
Не все так просто, як про це оповідають колеги по суду. А якщо це було не так, як кажуть в адміністративному? А чому вони так кажуть? А тому що в разі, якщо на досудовому розслідування та в суді буде доведено, що ОЗГ: брат-адвокат – голова суду таки є правдою, то автоматично виникають запитання – а чи не було втручання в електронну систему розподілу справ, або чи її не дурили в адміні, для того, щоб «мічені» справи потрапляли до «мічених» суддів? Бо тоді до справи треба буде притягнути і ще кілька суддів. А що таке є, то факт. Досить згадати як вони легко поновлювали на роботі дискваліфікованих мєнтів.
Адвокат Показати IP 26 Лютого 2018 16:46
А чому в робочий час голова суду відсутній на робочому місці?
111 Показати IP 26 Лютого 2018 18:55
Бо може така домовленисть була
не опер Показати IP 26 Лютого 2018 20:54
Заява суду про тиск прокуратури прогнозована. Жоден хабарник ще не визнав що брав хабаря, всі волають про політичні, економічні та всілякі переслідування. Побачимо які козирі має слідство: запис телефонних розмов, аудіо-відео передачі предмета тощо. Справи по таким субєктам рівня голови суду не фармазоляться підкидним, тим більше САП не буде до такого опускатися.
Стецько Показати IP 27 Лютого 2018 08:11
А я не вірю що наші українські судді беруть хабарі. Вони ничуть не гірші мериканських. Це все наклепи. А доказом моєї думки є те що суддів після арешту відпускають і поновлююсь на роботі а не увязнюють.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus