USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Очікуємо зростання захворюваності на COVID-19, – головний санітарний лікар Волині

10 Червня 2020 14:51
Чому у Волинській області не зменшується кількість хворих на коронавірусну інфекцію і коли місцева влада зможе послабити карантинні заходи.

Про це головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко розповіла UA: Волинь.

Нагадаємо, за останню добу, 9 червня, на Волині було проведено 676 тестів і виявлено 101 новий випадок захворювання на COVID-19. Троє осіб померли.

Як зазначила Наталія Янко, в області в цілому та в кожному районі зокрема проводиться постійний моніторинг епідеміологічної ситуації. Вона нагадала, що Міністерство охорони здоров’я визначило рекомендовані показники, відповідно до яких кожна область може послаблювати карантин протягом п’яти етапів. До цих показників належать рівень інцидентності (має становити 12 хворих на 100 тисяч населення), охоплення тестування методами ПЛР та ІФА, заповнення ліжок.

Читайте також: Завідувачка лабораторії в Луцьку: що таке ІФА-тест, кому робитимуть і скільки коштує

Відзначимо, що за останні сім діб показник інцидентності COVID-19 на Волині становить у середньому 24,7 на 100 тисяч осіб.

«Можна сказати, що ситуація не стійка. За останній тиждень показник інцидентності в нас перевищував рекомендований міністерством. Окрім того, реєструються спалахи, як у лікувальних закладах, так і на окремих підприємствах чи громадах. Таких нараховується близько десяти», – зазначила Наталія Янко.

Вона додала, що найбільше спалахів інфекції фіксується в Ківерцівському, Луцькому, Камінь-Каширському, Турійському, Ратнівському, Володимир-Волинському районах, містах Ковелі, Ківерцях та Луцьку, селищі Олиці.
Головний санітарний лікар відзначила, що у зв’язку з ситуацією у містах Володимирі-Волинському, Ківерцях, селі Річиці Ратнівського Району та селищі Олиці Ківерцівського району будуть виставлені карантинні пости.

Небагато випадків хвороби зараз реєструється, натомість, у Старовижівському, Маневицькому, Локачинському, Горохівському, Любомльському, Шацькому районах і місті Нововолинську.

Наталія Янко зауважила, що коронавірус – малодосліджена інфекція, а введення послаблень карантину волиняни, на жаль, сприйняли як повну відміну всіх обмежувальних заходів.

«У наших містах і селищах практично ніхто не звертає увагу на небезпеку та рекомендації Міністерства охорони здоров’я. Наші громадяни ходять без масок і в аптеках, і в торгівельних центрах, і в церквах… На мою думку, це могло призвести до погіршення епідеміологічної ситуації», – сказала вона і додала, що очікується ріст захворюваності протягом наступних 7–14 днів.

Лікар звернула увагу: якщо раніше до адаптивного карантину були не готові чотири області країни, то зараз таких нараховується вже вісім.

Зростання захворюваності простежується і в сусідній Польщі, де в Сілезькому воєводстві через спалах коронавірусу було закрито 12 шахт.

«Тобто простежуємо тенденцію росту захворюваності при послабленні карантину», – пояснила Наталія Янко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus