USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Один із найгірших міністрів: військові експерти розкритикували Гриценка

14 Серпня 2018 09:28
Провідні українські військові експерти дали негативну оцінку результатам роботи кандидата в президенти України Анатолія Гриценка на посаді міністра оборони, звинувативши його в нанесенні збитків системі національної безпеки і рекордній корупції з розпродажу військового майна, повідомляє Guildhall.

До прикладу, екс-глава Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії Микола Маломуж звинуватив Гриценка у формуванні неправильних пріоритетів держави з питань зовнішніх загроз на сході і в Криму, а також у великій втраті матеріальної бази української армії.

«За час роботи Гриценка Міністерство оборони було послаблене у низці напрямів. Були втрачені пріоритети з питань зовнішніх загроз, особливо на Донбасі і в Криму, де необхідно було формувати нові військові підрозділи для стримування Російської Федерації, чого не було зроблено», - заявив Маломуж.

«І другий важливий аспект, це втрата матеріальної складової армії. Велика кількість техніки, полігонів, військових частин. Мені відомо, що навіть була ініціатива Гриценка відмінити всі військові госпіталі і перевести солдатів на обслуговування в поліклініки. Це створювало грунт для корупційних схем та було б великим ударом для системи національної оборони», - додав Маломуж.

Військовий експерт, журналіст Юрій Бутусов також заявив, що Анатолій Гриценко на посаді міністра оборони проводив політику з роззброєння української армії і звинуватив в неефективній реорганізації та оптимізації збройних сил.

«Гриценко продовжував політику держави з роззброєння і скорочення чисельності української армії. При ньому почалася комплексна реорганізація збройних сил, у результаті якої було скорочено цілий ряд стратегічних військових навчальних закладів. Наприклад, Сумське військово-артилерійське училище », - розповів експерт.

«Реформа Гриценка щодо забезпечення української армії в питаннях харчування також провалилася», - додав Бутусов.

Військовий експерт Ігор Лосєв розповів, що до початку російської агресії всі корупційні схеми з продажу державної військової техніки проводилися виключно з дозволу міністра оборони, яким, як відомо, Анатолій Гриценко був двічі і двічі був виконуючим обов'язки міністра.

«За час його роботи, величезна кількість військової техніки була знята з балансу армії, і ми назавжди її втратили. Величезна кількість військових містечок, танків, літаків, зенітних переносних ракетних комплексів, стрілецька зброя - все це було зняте з озброєння, продане і держава не отримала ані копійки компенсації. В ті часи, жодна державна структура не мала права забрати що-небудь з балансу ЗСУ без санкції міністра», - зазначає експерт.

Своєю чергою, координатор групи «Інформаційне опір» Костянтин Машовець вважає, що недавні політичні заяви Гриценка про успіхи на посаді міністра оборони істотно перебільшені.

«Я вважаю, що Гриценко серйозно перебільшує свої успіхи на посаді міністра. Стан українських військ, їх боєздатність і ефективність за час його роботи ніяк не стали кращими», - говорить Машовець.

Відомий український військовий експерт Юрій Колесников заявив, що вважає Анатолія Гриценка одним із найгірших українських міністрів і поставив його в один ряд з міністрами оборони часів режиму Віктора Януковича.

«Різниця між Гриценком і, наприклад, ще одним екс-міністром оборони, громадянином Росії Дмитром Саламатіним у тому, що Саламатін отримує нагороди з рук Путіна, а Гриценко ні. А результати їх роботи для української армії приблизно на одному рівні», - заявив експерт.

Експерт з питань безпеки Сергій Шабовта також назвав Гриценко найслабшим міністром оборони за всю історію незалежності і підтвердив інформацію про рекордні розкрадання військової техніки та майна.

«Я не знаю жодної позитивної зміни в армії при Гриценку. Він був найслабшим міністром за всю історію. У той же час, я добре знаю багато випадків про розкрадання військової техніки та майна Гриценком і його оточенням. Чого варта лише історія з заводом на Житомирщині з обслуговування ППО», - заявив експерт.

Військовий експерт Ігор Козій розповів що при Гриценку проводилася нефективна кадрова політика, яка привела до скорочень і викликала невдоволення серед офіцерського складу молодшої ланки.

«При Гриценку була несвоєчасно запущена нова неефективна кадрова політика, яка в результаті провалилася, через яку його в результаті і зняли. Безліч офіцерів нижчої ланки були звільнені і не отримали фінансових компенсацій. Тоді це викликало серйозне невдоволення серед особового складу», - розповів Ігор Козій.

Напередодні на телеканалі ZIK в ефірі програми Vox Populi лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко виступив за скасування строкової служби в українській армії. У свою чергу керівник благодійного фонду «Світ і Ко», доброволець і волонтер Мирослав Гай наполягає, що подібні заяви Анатолія Гриценка несуть загрозу для національної безпеки України і грають на руку агресору.

Також, кілька місяців тому, народний депутат від «Опозиційного блоку», колишній глава адміністрації побіжного президента Віктора Януковича Сергій Льовочкін висловив свою підтримку заявивши, що в другому турі президентських виборів Анатолій Гриценко здатний перемогти будь-якого з кандидатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Че Показати IP 14 Серпня 2018 09:38
То Сбербанк його спонсорує, то міністр він був поганий. Заворушилось юліне передвиборче кодло.
! до Че Показати IP 14 Серпня 2018 12:10
Про Гриценка все стало ясно, коли він в перші дні Майдану закликав народ брати вогнепальну зброю, і відстрілюватись від беркуту. А він типа, такий юрист, що всіх відмаже, по "необхідній обороні". А ще ж він сам афіцер, і вже озброєна рота таких самих як він, йде відстрілюватись на Майдані. Йому потрібна була кров, бійня і мясорубка, вірніше не йому, а тим хто стоїть за ним ...
Справедливий Показати IP 14 Серпня 2018 09:45
Експерти, звичайно, сильні. Їхнє слово - закон. Але не забуваймо - скоро вибори. І чим ближче вони, тим більше лайна буде литися на опонентів. Ось і казочці кінець, малятка.
Правдоруб Показати IP 14 Серпня 2018 09:46
А всі інші міністри і оті експерти то такі професіонали були, що не допустили окупації і Криму і Донбасу????
Анатоль_ Показати IP 14 Серпня 2018 09:51
Буду голосувати за пана Гриценка хоч би шо
Андрій Показати IP 14 Серпня 2018 10:05
Не знайшов у цій заказусі жодного прізвища серйозного експерта!!!!!!!! Одні Порохоботи і політикани. Який президент такі у нього і експерти)))))))))) Ще Віника мегаексперта забули включити!!!!!!!!!!
До Андрія Показати IP 14 Серпня 2018 10:27
А вони таки сказали правду, я ше тоді служив. Чого варте те показушне навчаня на РУЦі під назвою *артерія* .Як він відминив 13 зарплату ,як він відмінив квартирну чергу.
Анатоль_ до До Андрія Показати IP 14 Серпня 2018 12:00
На шо тобi 13 зарплата, хлопче?
Носатий дядько Показати IP 14 Серпня 2018 10:37
Значить голосуємо за Гриценка.
Gen Показати IP 14 Серпня 2018 10:45
Вибори скоро, Вона вже працює над цим. полилось лайно і заготовлюється кілограми гречки для пенсіонерів
Антон Показати IP 14 Серпня 2018 10:53
Вааарюга
Ірина Показати IP 14 Серпня 2018 11:09
Ще раз переконуюсь - треба голосувати за Гриценка.
Ти вже до Ірина Показати IP 14 Серпня 2018 14:24
Ти вже по цій логіці за Шляшка проголосувало!
123 Показати IP 14 Серпня 2018 12:06
Раз з усіх олігархічних ЗМІ і їм підконтрольним, ллється бруд і лайно на Гриценка, значить вони його бояться, бо при ньому прийдеться сісти і надовго! Як казала секретарка у фільмі "Служебний роман" - "Харошіє сапоги - надо брать!" Народ! Голосуємо за ЄДИНОГО ЕТНІЧНОГО УКРАЇНЦІ з усього кагалу кандидатів - ГРИЦЕНКА!
12345 до 123 Показати IP 14 Серпня 2018 14:24
Да ні, треба за Олєжку Ляшка, як минулий раз!!!
Правда Показати IP 14 Серпня 2018 22:10
Який він Гриценко."Іхняя хвамілія-Мостовой".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus