USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Остання дорога додому та прощання у центрі Луцька з волинськими Героями. Фоторепортаж

12 Грудня 2019 20:15
Зустріч на кордоні Рівненської та Волинської областей десятками автівок, сигнали при в’їзді до Луцька та прощання у центрі міста – на Волині зустріли тіла двох молодих героїв Сергія Сироти та Андрія Войтовича, які загинули на сході 9 грудня від підриву на невідомому вибуховому пристрої.

Зустрічали загиблих волинських Героїв 13 грудня на Цуманському перехресті.

Войтович Андрій Володимирович (1990 р.н.), уродженець села Квітневе Рожищенського району, та Сирота Сергій Миколайович (1997 р.н.), який до призову був зареєстрований в селі Щурин Рожищенського району, загинули при виконанні бойового завдання. Про їхню смерть стало відомо 10 грудня.

Так, на зустріч героїв зібралися представники волонтерського центру «Серце патріота», Автомайдану, Спілки воїнів АТО Волині, побратими, депутати, а також волонтери. Автомобілі з написами «200» з’явилися на Цуманському перехресті близько 17.40, а потому траурний кортеж на чолі з поліцейськими автомобілями вирушили в сторону Луцька.
Під’їжджаючи до міста, автомобілі в колоні почали сигналити сповіщаючи людей про те, що в колоні везуть загиблих героїв. Натомість автівки почали зупинятися, а їхні водії виходили, аби віддати шану загиблим волинянам.
Через годину домовини з тілами героїв привезли у центр міста, де їх вже очікували сотні лучан, щоб попрощатися. Священники помолилися за упокій Сергія та Андрія, а опісля молитви оркестр виконав Гімн України.
«Наші захисники полинуть у місця, де проходило їхнє дитинство і юність. Нехай Господь дарує їм Царство Небесне», - зазначив отець Михайло Бучак.
Похорони бійців відбудуться завтра. 13 грудня об 11:00 похорон запланували у селі Квітневе, о 13:00 – у селі Щурин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus