USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пам’ятайте загиблих, шануйте живих: у Луцьку відзначають День українського добровольця. Фото

13 Березня 2020 12:33
14 березня відзначають День українського добровольця. Саме шість років тому перші 500 доборовольців Самооборони Майдану прибули на полігон у Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону. Пам’ятають цю дату і лучани, які зібралися на Театральному майдані Луцька, аби віддати шану тим, хто добровільно став на захист Вітчизни.

Покладання квітів до пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України» відбулося 13 березня.

Внесок добровольців важко переоцінити, адже під час першого етапу війни проти Росії не всі військові були готові захищати Україну. Натомість добровольці дали змогу провести мобілізацію та підготувати заміну добровольчим формуванням.
Так, у центрі Луцька священники на чолі з митрополитом Луцьким та Волинським Михаїлом відслужили панахиду да загиблими бійцями.

А згодом всі присутні, серед яких представники міської та обласної влади, бійці, представники громадськості, поклали квіти до фотостенду.

Владика Михаїл подякував присутнім за те, що вони прийшли помолитися за загиблих бійців та побажав здоров‘я усім українцям.

«Дякую всім, хто пам‘ятає сьогоднішній день. Я бажаю, щоб ми, пам‘ятаючи тих, хто помер, шанували живих. Вічна пам‘ять і Царство небесне загиблим і многая літа здраствующим захисникам», – побажав Михаїл.
Завершилася урочистість виконанням Державного Гімну України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дідо Показати IP 13 Березня 2020 13:54
Ледацюги. Кожен день позують.В шахту!
Лучанин до Дідо Показати IP 13 Березня 2020 16:35
Ти довбо*об?
О! до Дідо Показати IP 13 Березня 2020 18:03
О, каналізаційний троляк виліз! Ти іді*т?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus