USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Похорон митрополита Ніфонта: в Луцьку зібралися духівники та сотні прихожан

24 Березня 2017 13:50
Похорон Високопреосвященнішого митрополита Ніфонта (Солодухи) відбувся у Свято-Покровському храмі у Луцьку. На відслуження чину погребіння приїхали духівники з різних куточків України.

Митрополит Ніфонт помер 22 березня, о 4-й годині ранку, на 68-му році життя. Похорон відбувся 24 березня. Його провели митрополит Вінницький Симеон, митрополит Августин Білоцерківський, митрополит Анатолій, митрополит Почаївський Володимир, архієпископ Мелетій, а очолив митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.

Згадуючи, яким був при житті Ніфонт, волиняни запевняють - для багатьох він став духовним батьком.

Довгий час разом із Ніфонтом працював протоієрей Валентин Марчук. Він розповідає, що Волинь втратила людину, яка, фактично, відроджувала православ'я в області після радянських репресій.
«Я пропрацював із ним 15 років, постійно був з ним разом, ці дні мені запам'яталися назавжди. Він завжди казав, що мріяв стати священиком, служити на рідній землі, що й зробив. Ніфонт був особливою людиною, яка була духовною основою Волині. Вся Українська православна церква співчуває Волинській єпархії. Ми розуміємо, що втратили людину, яка відроджувала православ'я в області в час пострадянського періоду. Тепер маємо багато храмів, телевізійних програм, благодійних проектів. Він був чуйною людиною, навіть хворіючи, він приділяв увагу нужденним», - розповідає Марчук.
Зауважимо, що згідно із заповітом Ніфонта, його поховають у селі Галина Воля Старовижівського району біля його мами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus