USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Портрет Кіріла та книги про вихваляння російських солдатів: як на Волині обшукували монастир УПЦ

7 Грудня 2022 21:36
У Миколаївському Милецькому чоловічому монастирі Володимир-Волинської єпархії, що в селі Мильці на Ковельщині, 7 грудня СБУ провели обшук.

Як розповів Суспільному намісник монастиря архімандрит Леонтій (Бурко), перевіряли усі приміщення, монахи на обшук очікували.

Монахи, які погодилися поспілкуватися з журналістами не на камеру, розповіли, що до дій правоохоронців ставляться з розумінням. Архімандрит Леонтій говорить: до монахів працівники СБУ під час перевірки ставилися толерантно. У його особистому кабінеті над входом – портрет росіянина Кіріла (Гундеєва).
«Кирила... Десь його хтось подарував, що я мав його ховати?! Життя моє було зв’язане з Росією, мене там «рукополагали», благословляли патріархи, я на них сьогодні не маю плюватися. Для мене як монаха усі люди – діти Божі, до всіх ставлюся однаково, навіть до ворогів», – сказав монах.
Архімандрит Леонтій (Бурко)

«Наразі в цьому монастирі живе 30 людей. Серед об’єктів перевірки – бібліотека, де виявили книги про Росію як нову імперію, літературу з вихвалянням російських солдатів та інші», – говорить намісник монастиря.
На місці силовики ситуацію не коментували. Речниця СБУ в області Іванна Поліщук розповіла, що правоохоронці перевіряли присутніх у монастирі та наявність заборонених предметів. «Заходи проводяться в межах системної роботи СБУ протидії підривній діяльності спецслужб Російської федерації в Україні», – зазначила речниця.

Прокоментували ситуацію з перевіркою монастиря і місцеві жителі.
Обшуки на Волині 7 грудня були й на території Хрестовоздвиженського Чарторийського чоловічого монастиря УПЦ (МП). Повідомити про результати перевірок в Управлінні СБУ у Волинській області пообіцяли після завершення роботи оперативно-слідчих груп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Філозоф Показати IP 7 Грудня 2022 22:20
В російських монастирях плетуть сітки маскувальні для танків і БТРів, а в українських монастирях розповсюджують книги про матушку-русь і солдатів Росії та закликають любити ворогів. Це як розуміти, панове монахи з Волині?
Радувець Ларіса Показати IP 7 Грудня 2022 22:36
Розігнати їх до біса або на виправні роботи, а краще чумадан і депортейшие без документів. Мерзотники!
Клава Показати IP 8 Грудня 2022 05:13
для початку - на передову капеланами..
Анонім Показати IP 8 Грудня 2022 08:34
Нехай їде до кіріла
Село Показати IP 8 Грудня 2022 08:36
В Біблії сказано "не створи собі кумира", а вцій церкві моляться не Богу, а кірілу. Педофіла висвячують в сан метрополита.
Село Показати IP 8 Грудня 2022 08:43
Ще треба перевірити підприємців які цю церкву фінансують, на рахунок фінансування екстримізму. І чиновники мають зробити вибір, які є прихожанами цієї церкви, або держслужба, або ця церква.Не можна, щоб чиновники ходили до ворожої церкви.
До села Показати IP 8 Грудня 2022 12:25
В нашій державі Конституцією закріплена свобода віросповідання. Так що не вам, особо під ніком "село", вирішувати, кому і в яку церкву ходити.
Лучанин Показати IP 9 Грудня 2022 16:18
А де література про вихваляння російських солдат? Ота брошурка про Євгенія Родіонова? Це взагалі про події в Чечні, коли той відмовився хрестик зняти. Питання до чого тут вихваляння російських солдат? Це більше про вихваляння православної віри. На отому фото стандартний набір літератури для так зв. "віруючого-антиглобаліста-конспіролога".
Хто в танку до Лучанин Показати IP 9 Грудня 2022 21:05
'Почему погибнет Америка' - на Вашу думку, це що , духовна література для монастиря чи посібник для політруків російської армії??? Чого, Ви, товарісч так званий Лучанин, з себе дурня клеєте?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus