USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Розмов про зміну тарифу не може бути». З перевізниками-порушниками в Луцьку розриватимуть договори

2 Березня 2021 11:24
Якщо перевізники не дотримуватимуться своїх зобов’язань, міська рада розриватиме з ними договори.

Про це йшлося 2 березня під час наради в Луцькій міській раді.

Як нагадав міський голова Ігор Поліщук, нещодавно перевізники звернулися з вимогою збільшити вартість проїзду у громадському транспорті.

«Хочу сказати, поки перевізники не вирішать всі питання, поки вони не почнуть виконувати свої зобов’язання щодо дотримання графіку руху, наявності транспорту у вечірній час, розрахунку виключно безготівковим методом за проїзд, розмов про зміну тарифу не може бути. Порушення мають бути зафіксовані. Завтра на виконкомі ми слухатимемо звіти всіх перевізників і вирішуватимемо, з ким продовжувати договір, а з ким розривати. Я впевнений, що цих порушень у більшості перевізників достатньо, аби розірвати з ними договір. Не може бути безладу у громадському транспорті. Чим увечері люди мають діставатися з КРЗ чи Володимирської? Ніхто перевізників не примушував іти на конкурс, це їх добровільне рішення, тому нехай зараз виконують свої зобов’язання по договору», – наголосив він.

Як нагадав, досі діє норма Кабінету Міністрів щодо перевезення пасажирів тільки на сидячих місцях.

«Я порушував це питання на нараді з прем’єр-міністром, міністром охорони здоров’я, однак віз і нині там. Це призводить до того, що люди чекають 30-40 хвилин на холоді. Чи сприяє це здоров’ю людей? Думаю, це ще гірше для людей, адже вони легко можуть захворіти на ГРВІ та грип», – сказав Ігор Поліщук.

Він зазначив, що до нього неодноразово зверталися лучани, які їхали в транспорті, що зупиняла поліція. Якщо пасажирів було забагато, то їх висаджували, а водія штрафували.

«Хочу звернутися до представників поліції. Розумію, що є постанова, але треба увійти в положення людей. Люди з малими дітками по 30-40 хвилин чекають транспорт. Міська рада зробила максимум: залучили додатковий транспорт, залучили нові тролейбуси. Прошу від вас розуміння і нормальної реакції. Сподіваюся, що найближчим часом цю недоречність виправлять. Наприклад, наше підприємство електротранспорту стало більш дотаційним, адже ми змушені дотримуватися постанови Кабміну».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Думка Показати IP 2 Березня 2021 11:55
Варто зробити увесь транспорт комунальним, як це було раніше і буде спокій для всіх. Доки будуть приватникі (а вони у нас особливо злиденні), доти буде продовжуватись шантаж щодо підвищення вартості проїзду, доти їздитимуть маршрутки без графіку.
Додік Показати IP 2 Березня 2021 11:55
Ні разу не зупиняла ніяка поліція. Їжджу 11-ю постійно і постійно вона "напхана" по саме нікуди...
Народна прокуратура Показати IP 2 Березня 2021 12:03
Молодець, нарешті чітка і вичерпна відповідь. А міськраді потрібно перестати надавати патрульній поліції фінансову і матеріальну допомогу, коли будуть більше пішки ходити, зрозуміють пасажирів маршруток і тролейбусів
лоргі Показати IP 2 Березня 2021 12:22
23 маршрутка на вихідних ніколи не їздить.
Маршрут 3 Показати IP 2 Березня 2021 13:26
Трійка після 20.15 покидає маршрут. Зверніть увагу! І зніміть нарешті графік неіснуючого 47 маршруту на стовпі біля ,,Краю" по вул. Шевченка,13
Земляк Показати IP 2 Березня 2021 17:49
Де перевірки? Натикали камери які знімають постійно порушення в маршрутках і шо....!???
Вася до Земляк Показати IP 3 Березня 2021 01:17
А що вони можуть зробити? Ці всі камери дурниця. Плюс за публікацію людей можуть потрапити на судову справу. А по факту приватні перевізники навіть до адмін правопорушення не можуть притягнути порушника. Тільки штраф внутрішньої організації якій ніхто не зобов'язаний платити. А зробили б комунальним підприємством і було б по іншому
Лучан Показати IP 2 Березня 2021 22:18
а коли будуть робити дороги в Луцьку ? Після зими взагалі нереально їздити на авто, дороги й так були недуже, а зараз це просто кошмар, стидно перед іншими гостями нашого міста

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus