USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Розпуск Ради: експерт назвав три можливі дати проведення дострокових виборів

20 Травня 2019 18:14
Доктор юридичних наук, адвокат Руслан Чорнолуцький серед можливих дат проведення дострокових парламентських виборів в Україні назвав 14, 21 і 28 липня.

Про це він заявив у соцмережі, передає УНІАН.

За його словами, якщо указ Президента України Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради буде офіційно опубліковано 20 травня, то вибори відбудуться 14 липня 2019 року.

При цьому Чорнолуцький зазначив, що виборчий процес починається з 21 травня, реєстрація кандидатів за партійними списками - до 4 червня, в загальному порядку (самовисуванці) - до 14 червня.

Чорнолуцький повідомив, що в разі, якщо указ Президента України про розпуск Верховної ради буде офіційно опублікований в період з 21 травня по 27 травня, то вибори відбудуться 21 липня.

«Виборчий процес починається з 22 травня по 28 травня. Реєстрація кандидатів за партійними списками - до 11 червня, в загальному порядку (самовисуванці) - до 21 червня», - написав адвокат.

Читати ще: «Я не ідол і не ікона»: головні тези Зеленського під час інавгурації

Крім того, Чорнолуцький заявив, що, якщо указ про розпуск парламенту буде оприлюднено в період з 28 травня по 5 червня, то вибори відбудуться 28 липня. В цьому випадку виборчий процес - з 29 травня по 5 червня. Реєстрація кандидатів за партійними списками - до 18 червня, в загальному порядку (самовисуванці) - до 28 червня.

«Чекаємо опублікований в офіційному друкованому виданні указ президента України», - резюмував він.

Нагадаємо, 20 травня президент України Володимир Зеленський у зверненні до українського народу після інавгурації анонсував розпуск Верховної Ради 8-го скликання і дострокові парламентські вибори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus