USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Справа Супрун: радикал Мосійчук пообіцяв підпалити себе живцем

14 Лютого 2019 07:20
Вже третій день Окружний адмінсуд Києва так і не виніс вирок у справі Уляни Супрун. Тим часом у Центрі протидії корупції з’ясували, що пояснювальну записку до постанови Ігоря Мосійчука щодо Супрун написали на комп’ютері депутата від «Опоблоку» Олександра Долженкова.

Тимчасово відсторонена Уляна Супрун, своєю чергою, наголосила, що рішення від 5 лютого вже понад тиждень блокує роботу МОЗ, передає 24 канал.

Заступниця міністерки охорони здоров’я України Ольга Стефашина заявила, що через заборону суду міністерство не може розвести ліки для онкохворих, термін придатності яких складає 21 день. До того ж, неможливо розвести вакцини проти кору для українських військових.

Сама ж Уляна Супрун, не дочекавшись рішення суду, пішла на засідання Кабміну, хоча участі в роботі не брала, знову ж таки, через заборону суду.



Натомість радикал Ігор Мосійчук, який сприяв відстороненню чиновниці, влаштував чергове шоу. Після того як антикорупціонери виявили, що пояснювальну записку до його постанови про відсторонення Супрун друкували на комп’ютері нардепа-опоблоківця Олександра Долженкова. Сам же Мосійчук вважає, що оббрехали та навіть погрожував спалити себе живцем.

«Я за весь час каденції не розмовляв з Долженковим жодного разу в житті. Маса подібних документів у різних народних депутатів значаться, що робилися на інших комп’ютерах. Я вважаю, що відбулося втручання в роботу сайту українського парламенту», – сказав Мосійчук.


Заява Ігоря Мосійчука

До слова, Олександр Долженков – народний депутат від «Опозиційного блоку», який, за інформацією журналістів, підконтрольний олігарху Рінату Ахметову і є його довіреною особою.

«Чому це потрібно Ахметову? Йому потрібно, щоб фракція Ляшка була в парламенті, а Ляшку ж вигідно зараз позиціонувати себе, як борця з «американською лікаркою смерті», яку заслали сектоїди для знущання з українців», – наголосив голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

У ЗМІ неодноразово говорили про те, що олігарх фінансує «Радикальну партію Олега Ляшка», зокрема, радикалів часто можна побачити у ЗМІ Ахметова. Натомість їм доводиться публічно лобіювати рішення, які потрібні олігарху, а також синхронно голосувати з «Опозиційним блоком».


Олігарх Рінат Ахметов

Варто зазначити, що радикали дійсно мають зуб на Супрун, адже два роки тому вона не просто відмовилася від хабара, який пропонував помічник Ляшка Олександр Богачов, а й повідомила про це НАБУ. Супрун взялася боротися з корупцією у медицині. І ті, кого усунула від годівнички, тепер намагаються усунути її.

Особисту образу має і нинішня очільниця профільного комітету парламенту Ольга Богомолець, яка мріяла про крісло міністра охорони здоров’я. Також з Супрун вже два роки воює відомий кардіохірург та очільника Інституту серця Борис Тодуров, який звинуватив МОЗ у провалі закупівель медикаментів з невідкладної допомоги після того, як чиновниця особисто звинувачувала Тодурова у корупції.

Нагадаємо, від 5 лютого Уляні Супрун тимчасово заборонили виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я. 13 лютого Кабінет міністрів України прийняв розпорядження, яке дозволяє Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України, крім виключних повноважень Міністра як члена Кабінету Міністрів України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
123 Показати IP 14 Лютого 2019 07:41
Під*раси - у всьому під*раси...
Народ України Показати IP 14 Лютого 2019 08:07
От так би всі депутати зробили і ми б нарешті зажили б....
Микола Показати IP 14 Лютого 2019 08:16
Та дайте йому нарешті можливість здійснити свою погрозу
Реаліст Показати IP 14 Лютого 2019 08:25
Не калічте українську мову! Немає такого слова - "міністерка"..... А Мосійчук...... Пацан сказав - пацан зробив, чи не так? Як казав один сумновідомий персонаж Сєня Кулявлоб - "Куля в лоб - то й куля в лоб".
Всезнайко Показати IP 14 Лютого 2019 09:01
Але тільки після Руслани...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus