USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Стримане вітання - американські ЗМІ про візит Порошенка

21 Червня 2017 11:13
Преса США відзначила, що українського президента зустрічали без традиційної помпезності, а Дональд Трамп у повідомленні після зустрічі навіть не згадав Росію.

Українського президента Петра Порошенка в США приймали без традиційних для іноземних керівників почестей, але у нього з'явилася можливість зустрітися з великою кількістю посадовців адміністрації Дональда Трампа. Про це пишуть місцеві американські видання, передає Ліга.нет.

«Українського президента не привітали з традиційною помпезністю ... З’явившись у західному крилі у вівторок зранку, Порошенко не привітав Тремпа - як президент робить з іншими лідерами. Він пройшов у західну крило тихо і без фанфар», пише CNN.

В адміністрації Трампа відкидають, що в Білому домі у такий спосіб «принизили» Порошенка. Там кажуть, що український президент мав більше особистих зустрічей з чиновниками адміністрації, ніж інші світові лідери.

АП відзначає, що Трамп зустрічався з Порошенком у той час, коли особливо сильно посилився інтерес до питання, чи буде адміністрація президента США захищати своїх партнерів перед лицем російської агресії.

При цьому на відео, оприлюдненому Білим домом, Трамп не згадав про Росію і не відповів на запитання щодо дослідження можливих зв'язків його штабу з РФ під час передвиборної кампанії. Не було згадки про Росію також у підсумкових заяв після засідання Порошенка з віце-президентом Пенсом.

Спікер Білого дому пізніше тільки зазначив, що Росія «очевидно, була темою для дискусії», пише AP.

Видання «USA Today» підкреслює, що слова Трампа про Україну були менш конкретними, ніж заява Порошенка. Президент США описав Україну як «місце, куди всі залучені».

20 червня 2017 року президент Петро Порошенко зустрівся у Вашингтоні з президентом США Дональдом Трампом, главою Пентагону Джеймсом Меттісом і держсекретарем Рексом Тіллерсоном.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Безрук Показати IP 21 Червня 2017 11:31
Коли вже влада буде робити щось для українців, а не проти росіян. Владу цікавить тільки те, щоб в Росії було гірше, ніж є, і не цікавить, щоб на Україні було добре пересічному громадянину, а не тільки владі. Кажуть, що Росія напала і йде війна, а самі по декілька разів на рік роблять собі канікули та їздять по світу, та ще й багатіють. Так війна ніколи не спиниться. Вони при владі тільки тому, що йде війна
скептик Показати IP 21 Червня 2017 13:26
ну не щастить цивілізованому світові з тими президентами в УРКАїні. один був бандюк опущений, другий злодюга з замашками диктатора. правда, поки що стороною не обходять і не втікають як від лепрозного, як це було з кучмоїдним
ГІСТЬ Показати IP 21 Червня 2017 14:14
Перш за все потрібно припинити війну на сході, і те що там відбувається тяжко вже назвати АТО. Під моїм розумінням АТО це - спецоперація яку використовують при захопленні будівель, стратегічних об’єктів не відомими (терористами), але коли захоплено дві області і використовується важке озброєння(гради, танки і т.п) то це вже не АТО. На томість в випадках воєнної агресії в першу чергу вводиться військовий стан при якому забороняється приймати нові закони і закриваються на в’їзд і виїзд межі областей або кордони із іншими країнами, і розширяються повноваження армії (як в Турції минулого року). Коли тільки на другий рік війни при явному розмінні що це все завдяки Росії влада тільки визнає її країною агресором, але при цьому продовжують співпрацювати в різних галузях, складається враження що влада не сильно зацікавлена бистрому вирішенні конфлікту, хоча вже давно військові а також добровільні батальйони готові до більш рішучих дій. Можливо при такій ситуації легше просити кредити в Європи та Америки, і не зрозуміло чи доцільно ці кошти використовуються, але як любий кредит його прийдеться повернути, або нас заставлять платити величезні податки, або просто країна почне продавати землю іноземним фірмам для оплати кредиту. Можливо ще чому влада не зацікавлена в бистрому вирішенні конфлікту це якщо хлопці які зараз воюють на сході при поверненні додому можуть влади спитати що було зроблено за всі ці роки, і можливий теж силовий варіант зміни влади, при цьому Порошенко розуміє що це повна втрата бізнесу який с кожним роком тільки зростає. Отже, на мою думку подібні вчорашній поїздки будуть систематичні, і в різні країни для надання кредитів, і ще нам довгий час будуть говорити одне і теж саме але в різних контекстах щоб відвести очі від різних, важливих проблем, і продовжувати собі на груди вішати все нові титули, і присвоювати заслуги, при цьому забувши що це все зробили звичайні працьовиті і не кому не відомі Українці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus