USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Волинському священнику ПЦУ вночі спалили авто, підозрює – через релігійний конфлікт

16 Лютого 2020 12:20
Автомобіль «VolkswagenT4», який згорів у ніч на 16 лютого у селі Овадне Володимир-Волинського району, належав священнику ПЦУ Сергію Місану.

Власник авто припускає, що, ймовірно, підпал пов’язаний із подіями та конфліктами у селі Сусваль, пише БУГ.

Сергій Місан, настоятель храму в селі Овадне, а також громади ПЦУ у селі Сусваль. Вже рік у не вщухають конфлікти між прихожанами ПЦУ і УПЦ щодо храму у селі Сусваль. Громада офіційно змінила підлеглість і перейшла з УПЦ (МП) до ПЦУ. Натомість у Володимир-Волинській єпархії УПЦ МП вважають, що охоронний договір щодо збереження церкви, підписаний з настоятелем Богданом Гнатюком, на сьогодні є дійсним, і це «на законних підставах дає йому право захищати свій храм».
Як повідомлялося, у січні в селі Сусваль Володимир-Волинського району священник Московського патріархату з прихожанами та старостою не пустили похоронну процесію до храму. На місце викликали поліцію для розв’язання конфлікту. Панахиду тоді довелося відправляти на вулиці.

На свою адресу, розповідає отець Сергій, чув багато погроз. Тому, більше переконаний, що авто спалили саме через релігійний конфлікт.

На місці події працювали слідчо-оперативна група, співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також експерти-криміналісти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
дідо Показати IP 16 Лютого 2020 13:19
РПЦ благословляє Путіна на війну з Україною, То для РПЦ МП це є нормою..
777 Показати IP 16 Лютого 2020 13:21
не расстраивайся батющка,то все мирское, бог дал бог взял....еще прихожане скинутся на тачку.
правдиваЯ Показати IP 16 Лютого 2020 14:24
Слідство провели, докази є, що язиками плескаєте, ймовірно, на нашу думку... в одне місце ... свою думку! Слідство все має встановити!
Пильний Показати IP 16 Лютого 2020 15:39
Російська церква в Україні - ворожа нашому народу. Тому не дивно, що вони воюють та ведуть підривну діяльність у нашому тилу. Не бажають об'єднуватися з Православною Церквою України, бо в них не Божа місія, а завдання служити Кирилу, Путіну, расєї
украинец до Пильний Показати IP 16 Лютого 2020 16:39
Имбецил, ты бы лечился пока не поздно, а то совсем боленький. Наверное рошенок переел.
Народна прокуратура Показати IP 16 Лютого 2020 16:44
Завжди бісили ці "побожні", які не пропускають жодного церковної відправи, але при цьому готові вбивати і руйнувати за "християнські цінності". Як ці протиріччя поєднуються в їх головах?
Луцьк Показати IP 16 Лютого 2020 17:30
Це наслідки втручання безголовоі влади в церковні справи. В УПЦ храм є, моліться. ПЦУ створили громаду- будуйте собі. Сьогодні захоплюють храми, завтра в них заберуть хати і це скажуть також законно. Ці храми Московського патріархату, пцушники Стамбульського патріархату. За що дурні боретесь? Кому захоплюєте храми, туркам? Де в Україні патріарх? Де незалежна церква? Тупий натовп, а не громадяни України.
Лучанин до Луцьк Показати IP 16 Лютого 2020 22:16
Ну що тобі сказати..хворий на голову прихильник московської секти. А Томоса у вас не було і ніколи не буде . Філіал кгбшної контори
Лучанка до Луцьк Показати IP 17 Лютого 2020 09:40
Повністю Вас підтримую! Люди як стадо овець,важко почитати історію,важко перевірити якусь інформацію.
Ян Показати IP 16 Лютого 2020 19:07
В будь-якому випадку таке не припустимо ні до кого. Якщо через релігійні переконання, то це взагалі вражає. Ті, хто вважають себе набожими отаке чворять.
Олександр Показати IP 16 Лютого 2020 19:16
Український народ - не наповп. Москаль в Україні - ворог. Українець котрий підтримує москаля - сепаратист. А що потрібно робити з сепаратистами ?!?!?! Чи повинно бути місце сепаратистам в Україні ??? То ж визначись - хто ти, відповівши на ці запитання!!!
Олександру Показати IP 16 Лютого 2020 21:34
Твоїй тупості немає меж. І пояснювати тобі безрезультативнео.
Бог дав Показати IP 16 Лютого 2020 22:45
Бог забрав.
Якомусь олександру Показати IP 16 Лютого 2020 23:35
Ти і тут не зрозумів. Украінський нарід і ти, натовп, це дві великі різниці, але тобі цього не зрозуміти і дискусія з тобою безрезультативна.
Лучанину не з Луцька Показати IP 16 Лютого 2020 23:50
Ти уважно почитай коментар і може зрозумієш, хто хворий на голову. Якщо він прихильник московської секти, хоч там про це не сказано і натяком, то якої секти прихильник ти? Ось такі безграмотні і складають натовп. Прошу вибачення , якщо чимось образив.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus