USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Ситуація подібна до 90-х»: цьогоріч у Луцьку від п'ятьох малюків відмовилися батьки

23 Листопада 2021 12:28
За дев’ять місяців цього року у Луцькій громаді зафіксували п’ять випадків відмов від новонароджених. Торік в місті був лише один такий випадок.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії Луцької міської ради.

Як зазначив начальник служби у справах дітей Федір Шульган, цього року значно зросла кількість звернень до соціальних служб, збільшилась кількість діток, яких забрали з родин. Наприклад, торік з сімей вилучили четверо діток, а цього року за дев’ять місяців таких діток вже десятеро. Випадків позбавлення батьківських прав теж побільшало. Також зросла кількість відмов.

«Якщо торік в Луцьку був один такий випадок, то вже за 9 місяців зафіксовано п’ять відмов. Таке враження, що коронакриза діє не тільки на фізичне здоров’я, а й на психічне. І йдеться про людей, які ніколи не були в полі зору соціальних служб, в тому числі і подружжя, і одинокі матері, до яких досі зауважень не було. Одна мама має трьох дітей, і від однієї новонародженої дитини відмовилась», – розповідає Федір Шульган.

Також, зазначив він, виросла кількість влаштувань у будинок дитини і притулок.

«Ситуація подібна до 90-х років», – зауважує посадовець.

Для того, аби допомогти діткам, які опинилися у таких обставинах, у міській раді підготували проект програми соціально-правового захисту дітей Луцької міської територіальної громади на 2022–2024 роки. На думку авторів, заходи, передбачені в програмі, допоможуть стримувати такі негативні процеси.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Я Показати IP 23 Листопада 2021 12:58
Дай Боже,щоб усі маленькі сонечка знайшли люблячих тата і маму.
Анонім Показати IP 23 Листопада 2021 13:27
Відмовились, то й відмовились. Слава богу діти живі-здорові і не залишені десь на смітниках. Часом такі рідні батьки бувають, що дітям реально краще з іншими людьми.
2021 Показати IP 23 Листопада 2021 13:57
Це наслідок позбавлення горе-батьків (патрахушніків) від виплат на дітей, для яких діти - це джерело прибутку. Таких людей треба стерелізувати.
Я Показати IP 23 Листопада 2021 15:06
Чому одні батьки мріють про діток, здатні дати любов і забезпечити усім, але їм не вдається мати цих малят, а ті, кому діти взагалі непотрібні вагітніють постійно?
Тетяна Показати IP 23 Листопада 2021 20:18
Краще що вони зробили, це зберегли дітям життя. А діти знайдуть сім'ї де їх любитимуть. Заходи в громаді щоб подолати цю проблему, це добре, головне щоб ефективні.
Маладьож Показати IP 24 Листопада 2021 09:11
В інстаграм подальші інструкції відсутні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus