USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

У 100 років садить картоплю й доглядає курчат: волинянка відзначила поважний ювілей

21 Травня 2020 16:41
Днями мешканка села Журавець Локачинського району Юлія Чорна відзначила 100-літній ювілей. Привітати довгожительку зі святом зібралася родина та поважні гості.

За плечима довгої життєвої дороги Юлії Юріївни – і радості, і печалі. Жінка пережила війну та злидні. Тому не без суму в очах згадує минуле, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

«Як прожила? В біді… Войни, голод. То і запам’ятала – бідувала. Зараз хоч добре, що пенсію дадуть, а то і без хліба була, і без вечері лягала», – пригадує довгожителька.

Під час Другої світової війни жінку з родиною вивозили в Німеччину, та пощастило повернутися на батьківщину. Вже 45 років, як чоловік Юлії Юріївни відійшов у вічність, тож весь цей відтинок часу господарювала сама.

Привітати з ювілеєм Юлію Юріївну приїхали і діти, і онуки, є в бабусі і правнуки, і навіть праправнуки. Всі знають бабусю Юлю як працьовиту й оптимістичну жінку. Кажуть, що, попри такий поважний вік, вона так і залишилася тією ж невтомною господинею – садить картоплю та порається по господарству.

«Цього року посадила картоплю, городину. Ціплятка має. Хазяйнує собі, – розповідає онука Віра. – Активна. Пам’ять краща, як в мене. Як в нас всіх молодих. Вона ніколи не забуває нічого. Про всіх має знати: як там, хто там».
Наймолодшій із чотирьох дітей Юлії Юріївни 70 років. Жінка каже: секрет довголіття мами в її доброті.

«Добра. Що могла, мені помагала, – каже Лідія Чайковська. – Вона з людьми тут, з сусідами, вона добра. Трудолюбива. І так їй допомогло. Вона не сварилася ніколи ні з ким, я не чула, щоб сварилась. І так їй Бог дав».

Крім того, родичі розповідають: бабуся Юля не з тих, хто ходить по лікарнях.

«Приїжджаю – баба плаче. Кажу: «Що ж таке, бабо?», – пригадує онук Микола. – «Ой, в мене коліно болить, – каже. – Вези мене в лікарню». Везу в лікарню. Приїжджаю в лікарню, заходим в реєстратуру, прізвище кажу. А вона за 90 з чимось років навіть карточки там не мала. Вона навіть не знала, що то лікарня таке!».

Ювілярка отримала чимало подарунків та почула багато привітань і теплих слів, проте найбільшим щастям для довгожительки є те, що вся родина в цей святковий день зібралася разом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
штурмгевер Показати IP 21 Травня 2020 21:24
Наша баба Вавроня з Чорнижа ще 13 травня відзначила столітній ювілей , тільки про це чомусь не пишете.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus