USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Бангладеш пройшли протести після спалення живцем 19-річної студентки

20 Квітня 2019 13:44
У Бангладеш 19-річну студентку релігійної школи Нусрат Джахан Рафі спалили на даху навчального закладу. Причиною вбивства стала скарга дівчини на сексуальні домагання з боку директора.

Після вбивства дівчини в країні почалися протестні акції. Десятки людей на акції в Дацці в п’ятницю, 19 квітня, вимагали справедливого правосуддя, повідомляє DW.

«Наші дівчата повинні рости в безпеці», – цитує агентство AP актрису і модель Алішу Прадхан. За її словами, учасники акції виступають проти «будь-яких форм насильства по відношенню до жінок».

Наприкінці березня студентка медресе в місті Фені звинуватила директора свого навчального закладу в сексуальних домаганнях. Офіцер знімав її розповідь на мобільний телефон. На кадрах Нусрат плаче, видно, що вона налякана і розгублена. Згодом офіцер поліції передав відео місцевим ЗМІ, і його поширили в соцмережах. Після цього чоловіка заарештували. Через кілька днів п’ятеро невідомих виманили Рафі на дах медресе, де зажадали від дівчини відкликати скаргу. Після відмови їй зв’язали руки, облили гасом і підпалили.

Розуміючи, що вона може померти, дівчина записала заяву на мобільний телефон братові в автомобілі швидкої допомоги дорогою в лікарню.

«Учитель торкався мене, я буду боротися з цим злочином до мого останнього подиху», – сказала вона. Нусрат також розповіла, що впізнала у своїх вбивцях студентів школи.

Через чотири дні вона померла від сильних опіків. Прем’єр-міністр Народної Республіки Шейх Хасина пообіцяла рідним убитої притягнути винних у злочині до відповідальності.

Поліція повідомила, що у зв’язку з трагедією заарештовано щонайменше 17 людей, в числі яких – студенти медресе, а також голова місцевого відділення правлячої партії. Поліція підозрює, що він допоміг одному з основних підозрюваних сховатися з місця злочину. Після ряду допитів у відомстві заявили, що напад на дівчину, яку хотіли представити як самогубство, було сплановано прихильниками заарештованого директора.

За інформацією міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch, рідним Рафі погрожували смертю і вимагали відкликати скаргу. Правозахисники закликали владу Бангладеш сприймати всерйоз заяви потерпілих від нападів сексуального характеру, а також забезпечити їм «можливість безпечного пошуку юридичних рішень і захист від відплати».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Павлик Морозов Показати IP 20 Квітня 2019 14:14
Середневековье, как у нас в Украине.
Анонім Показати IP 21 Квітня 2019 09:59
Варвари! Дикуни мавпячі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus