USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Башликах відстоюють будівництво школи

17 Серпня 2017 21:48
У Ківерцівському районі вже 20 років поспіль не можуть добудувати школу в густонаселеному селі Башлики.

Питання зведення навчального закладу підняли на позачерговій сесії Ківерцівської районної ради, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

За словами голови Ківерцівської районної ради, укропівця Василя Хмілевського, в селі Башлики для школи пристосоване колишнє приміщення будинку культури. В 7 класних кімнатах у дві зміни навчається близько 250 дітей.

«Колись тут була школа, але її приміщення зруйнувалося, а додаткових приміщень для навчання на території сільської ради немає. Цього року першого вересня в перший клас має більше 30 дітей. А класні кімнати розраховані на 20-25 дітей», – розповідає голова.
Василь Хмілевський
Василь Хмілевський
За словами Василя Хмілевського, згідно проектно-кошторисної документації 2016 року, школа обійдеться у 93 мільйони, але якщо ж врахувати нинішні реалії, то ціна збільшиться на 10-15 мільйонів.

«Звісно, що районний бюджет цього не потягне, тому ми звертаємося до обласних депутатів, до обласної ради аби нам допомогли із фінансуванням. На сесії запропонували включити в пріоритети будівництво школи селі Башлики, – підкреслює Василь Хмілевський. – Про цю проблему поінформували народного депутата Ірину Констанкевич».

За словами депутата Волинської обласної ради Олександра Омельчука (фракція «УКРОП»), він навідувався у школу в Башликах і переконався в тому, що навчальний процес відбувається з порушенням санітарно-гігієнічних норм.
«Діти вчаться у дві зміни, в них псується зір, здоров’я через це. Але на мою думку, ціна будівництва штучно завищена. За таку суму можна збудувати 9-поверховий будинок на 4 під’їзди, а не тільки двоповерхову школу на 400 дітей. Будівництво школи, звісно в пріоритеті, тому буду всіма силами долучатися і допомагати в її зведенні», – підкреслив Олександр Омельчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 19 Серпня 2017 20:22
Це найболючіше питання усіх жителів нашого села, незважаючи на те що немає навіть дитячого садочка при кількості більше 200 дітей до 6-ти років. Школу потрібно не «добудувати», а принаймі тільки ще розпочати її будівництво. Якщо діти уже 20 років ходять і навчаються у пристосованому приміщенні, то уже діти тих дітей, хто закінчив там навчатися підуть у ту ж саму школу. Так, село перспективне. Але чим можуть займатися ось ці 200 діток до шести років? Із якою підготовкою вони ідуть до школи не відвідавши як більшість їх однолітків дитячий садок? Чим займається уся молодь, де вони можуть зібратися разом, коли у них немає уже 20 років будинку культури? А діти шкільного віку? Як мають сприймати шкільну програму займаючись на уроках коли «навчальний процес відбувається з порушенням санітарно-гігієнічних норм», «без спортивного залу, їдальні, актового залу , кабінетів хімії, фізики і т.д»? Що можуть відчувати, коли інші діти на канікулах мають можливість відвідати при школі табір відпочинку, а в них такого ніколи не було? Чим займаються і як вони проводять свій вільний час, якщо в селі немає жодного гуртку художньої самодіяльності, тому що його немає де провести, оскільки діти навчаються у дві зміни? Проектно-кошторисна документація завищена? Можливо. Якби школа розпочиналась будуватися в той момент, чи хоча б незабаром після того, коли уже піднімалось це питання про її будівництво, вона була б у два, а то і три рази менше її вартості, а не 100 мільйонів як на сьогодні. Якщо зменшувати вартість будівництва за рахунок школи на меншу кількість учнів, меншу кількість кабінетів, класів, то це не вихід. Від усіх жителів села Башлики прошу як депутатів Волинської обласної ради, народних депутатів України, так і усіх, хто якось може посприяти початку, а надалі звичайно і завершенню будівництва школи, допомогти у вирішенні цього питання. Незабаром 1 вересня, і щоразу дивлячись в такі ще щирі, чесні, наївні очі оцих же дітей, задумуюсь, а чи справді ми все зробили, що могли? Чи не обманюємо ми дітей, себе переконуючи в тому , що більше зробити не можемо? Дитинство надто швидкоплинне, його вдруге не дається прожити, його не повернути назад… Пробачте діти усім нам дорослим за… Не знаю… Напевне за все, чого ви вже ніколи не зможете відчути, сприйняти, почути, зробити у свої дитячі роки… Пробачте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus