USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцькому районі люди бунтують проти «Волиньобленерго»

17 Липня 2019 21:53
Жителі сіл Струмівка, Боратин, Рованці, Зміїнець та інших нарікають на систематичні відключення світла та перепади напруги в домівках. Аби вирішити питання, люди пішли на розбірки до «Волиньобленерго».

Мешканка села Струмівка Олена Кулієва каже, що відключення електроенергії стали досить частими і відбуваються це без попередження.

«Через це виходять з ладу дорогі електроприлади, а жителі відчувають величезний дискомфорт, бо сучасне життя досить тісно пов’язане з використанням електроенергії, - зазначає Олена. – Раніше світло відключали раз на тиждень, тепер це роблять через день».

Жінка неодноразово надсилала заяви до ПрАТ «Волиньобленерго», але отримала одну відповідь, в якій зазначено, що 5 січня 2019 року відбулось аварійне відключення в зв’язку зі зверненням МНС. В телефонному режимі, каже волинянка, питання взагалі не вдається вирішити.

Голова Підгайцівської ОТГ Юрій Семенюк, наголошує: кількість людей, які незадоволені роботою підприємства, дуже велика.

«Завтра під ці стіні прийдуть сотні людей і представники підприємства будуть змушені відповідати за якість їхніх послуг», - каже голова.

Разом із людьми під стінами «Волиньобленерго» був і депутат обласної ради Вячеслав Рубльов. Він каже: до нього як до чинного депутата Волинської обласної ради мешканці Луцького району звертались неодноразово з цією проблемою. Проте оскільки ПрАт «Волиньобленерго» - це стратегічне підприємство, яке свого часу забрали у приватну власність, то вплив на структуру дуже важко знайти.

«Люди платять немалі кошти за електроенергію і мають право на якісне електропостачання. Прикро, що свого часу окремі високопосадовці дозволили приватизувати таке підприємство, тож держава, наша область зокрема, втратили вплив на цю структуру. Саме тому я виступаю за те, аби стратегічні підприємства лишались у власності держави», - підкреслює Рубльов.

Своєю чергою, у «Волиньобленерго» запевняють, що відключення пов’язані виключно із ремонтом електромереж, мовляв, потрібно замінювати електросистему.

«Проблему електропостачання можна розділити на кілька складових. Луцький район є досить привабливим для проживання. Житлові масиви активно забудовуються і навантаження на підстанції з електропостачання стали дуже вагомими, - пояснює директор з технічних питань ПрАТ «Волиньобленерго» Володимир Перчук. – Мережа електросистем зношена, екстремальні погодні умови змушують постійно ремонтувати підстанції, та й для підключення нових споживачів лінії треба відключати. Цьогоріч на відновлення мережі керівництво компанії виділило близько 28 мільйонів гривень».

У результаті зустрічі у ПрАТ «Волиньобленерго» пообіцяли провести аналіз відключень електропостачання та поінформувати населення щодо ліквідації проблем, які виникають.

«А щоб не виникало таких проблем, потрібно вкладати кошти на реконструкцію та оновлення мережі, але через приватну власність керівництво не сприяє якісному наданню послуг жителям та підприємствам, які функціонують у районі, - каже Вячеслав Рубльов. - Прошу повідомити представників об’єднаних територіальних громад Луцького району про реалізацію інвестиційної програми із будівництва, модернізації та реконструкції електричних мереж у Волинській області».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Яцик Показати IP 17 Липня 2019 22:56
Які, в звізду, зношені? Сім років падлюки викручували руки, поки мешканці своїм коштом електрифікували масив (Струмівка). То довідка не та, то план місцевості не такий, то «ванька» (умовний) на лікарняному... При тому заставили реконструювати «десятку» - то ніхрін@ вона не зношана. Обійшлося це все нам біля мільйона. Рес забрав собі «на баланс», бо інакше не можна. Зараз дозволяє по наших стовпах сунути інтернети, а нам - х@р без солі («ви ж лінію нам подарували» - дослівно) ще й гроші за електрику беруть. Відшкодування вартості ліній - нуль. Зараз літо - роботи багато. Взимку я почну мозги ВОЄ виносити
Анонім Показати IP 18 Липня 2019 09:06
Зате нові лічильники втюхують повним ходом. Як завжди, спочатку, "для людей", Дарма, що модемів для передачі показників немає. Головне "кнопку дистанційну" мати у кишені. А те, що дійсно , протягом дня бувають перебої з світлом, ну так ремонтні роботи. І сайт відключили, щоб показни передати не можна, так?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus