USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцькраді сперечалися через межі ділянки банку в Старому місті

25 Квітня 2018 11:27
Питання про відновлення меж ділянки, на якій розташована будівля «Укрсоцбанку» в історичній частині Луцька, викликало суперечку серед депутатів.

Про це йшлося під час пленарного засідання 40 сесії Луцької міськради 25 квітня.

Дискусію депутатів викликав проект рішення про надання згоди ПАТ «УКРСОЦБАНК» на відновлення меж земельної ділянки комунальної власності на вулиці Данила Галицького, 14.

Депутат Павло Данильчук зауважив, що приміщення розташоване у Старому місті, а «Укрсоцбанк» зараз належить російському «Альфа-Банку». Отже, він закликав колег не підтримувати проект рішення.

Голова земельної комісії Євгеній Ткачук на це зазначив, що не бачить підстав не голосувати за те, аби власник майна сплачував за оренду ділянки. Якщо ж є можливість забрати майно, він підтримає таку ініціативу, але потрібно вирішувати питання, «а не просто язиком».

Депутат Микита Рабан повідомив, що для того, аби підтримувати споруду, яка не псує вигляду Старого міста у належному стані та ремонтувати її, власник майна повинен зареєструвати земельну ділянку.

Своєю чергою, депутат Микола Дендіберін зауважив, що в банку працюють українці, які годують свої родини.

Начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала пояснив депутатам: «Ви нічого не надаєте і не забираєте. Майно зареєстроване в реєстрі речових прав, банк має право постійного користування ділянкою, тож питання є технічним для внесення ділянки в реєстр державного земельного кадастру та отримання кадастрового номеру. Ділянка у комунальній власності і перебуває в користуванні власника майна, податки сплачують згідно з державним актом».

Отже, депутати все ж підтримали проект рішення. Наступним рішенням банку дозволили відновити межі ділянки на вулиці Шопена, 22а.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Микола Показати IP 25 Квітня 2018 14:15
А ще Російський банк здає це приміщення в оренду. Заробляють на Українцях !!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus