USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку четверті та сьомі класи не забезпечать підручниками

22 Серпня 2019 21:32
У новому навчальному році луцькі школи стовідсотково забезпечать підручниками, окрім четвертих та сьомих класів.

Про це під час засідання виконавчого комітету сьогодні, 22 серпня, повідомила начальниця управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко.

Як пояснила головна освітянка міста, згідно з порядком забезпечення підручниками та посібниками здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 23 січня 2019 року №41, розпочалася планова доставка підручників, виданих за кошти державного бюджету, для учнів 2-го, 5-го, 6-го і 11-их класів.

Зокрема, для учнів 2-го класу – 102% від замовлення ЗЗСО, 11-го класу – 105 %. Для учнів 5-го класу (інформатика) і 6-го класів (інформатика, історія) – 97%, які планово не надійшли у минулому році.

Разом із тим цьогоріч забезпечення загальноосвітніх навчальних закладів середньої освіти підручниками для 1-11-их класів становитиме 100%, крім 4-го і 7-го класів.

Утім, зі слів Зіновії Лещенко, для забезпечення освітнього процесу в закладах середньої освіти Луцька, згідно з новим Порядком забезпечення підручниками, здобувачі повної загальної середньої освіти та педагогічні працівники забезпечуються безоплатно доступом до репозитарію електронних підручників, право використання яких придбано за кошти державного бюджету, шляхом розміщення таких підручників (гіпертекстових посилань на них) на відповідних сайтах.

Тому, згідно із наказом, заклади загальної середньої освіти міста зобов’язують укомплектувати бібліотечний фонд електронними підручниками.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що члени виконавчого комітету встановили категорії учнів луцьких шкіл, які мають право на безкоштовне харчування у школах у першому семестрі 2019-2020 навчального року, та затвердили грошові норми видатків на його організацію для певних категорій дітей.

Також на сайті йшлося про те, що у Луцьку діти переселенців безкоштовно їздитимуть у тролейбусах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 22 Серпня 2019 22:04
При "ненависній" Радянській Владі забезпечення підручниками було 100 відсоткове.
Ната Показати IP 23 Серпня 2019 07:59
При радянській владі, яка забезпечувала підручниками на 100 відсотків, за час Голодомору 1932-1933 років, штучно організованого цією ж радянською владою, гори вона в пеклі з її підручниками, загинуло від 7 до 10 мільйонів українців. І це тільки Голодомор.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus