USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку – хресна хода до Холмської ікони Божої Матері

21 Вересня 2017 13:54
Сотні людей із двох храмів Луцька здійснили паломництво до найдавнішої ікони в Україні - Холмської Чудотворної ікони Богородиці, яка зберігається в Музеї Волинської ікони.

Хресна хода відбулася з нагоди свята Різдво Пресвятої Богородиці, яке відзначають православні 21 вересня.

Після святкової служби духівники та віряни рушили хресною ходою від Кафедрального собору Святої Трійці та від храму Холмського чудотворного образа Богоматері проспектом Волі в Луцьку.

Канцлер єпархії, протоієрей Миколай Цап привітав усіх зі святом та зауважив, що Богородиця молиться за нас і, якщо мати щиру віру, можуть трапитися справжні чудеса.

«Вже понад 10 років поспіль ми здійснюємо цей традиційний хресний хід саме 21 вересня у Різдво Пресвятої Богородиці. Також цього року вшановуємо й Холмську ікону Божої Матері. Щороку у нас беруть участь у хресній ході різні деканати з районів. Цього разу прийшли духівники та парафіяни з Ковельського та Луцького районів», - розповідає духівник.
Парафіянка Тетяна вважає, що участь у цьому дійстві дає людині можливість духовно збагатитися.

«Це велике свято. Сьогодні потрібно підійти та приклонитися до ікони, попросивши в Божої Матері сили. Це допомагає очиститися душі та розуму від негативу, здобути умиротворення», - каже жінка.
Лучанин Феодосій запевняє, що працюючи над собою духовно, люди стають добріші, здобувають надію, любов та віру.
До хресного ходу долучилися сотні волинян. Для того, аби люди могли безпечно рухатися, одну смугу проспекту Волі тимчасово перекрили.

Біля Холмської Чудотворної ікони Богоматері, яку винесли до вірян, відбулася спільна молитва.

Зауважимо, що ця ікона є унікальною пам’яткою константинопольського письма ХІ ст.
Холмська Чудотворна ікони Богородиці
Холмська Чудотворна ікони Богородиці
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Да Показати IP 21 Вересня 2017 14:10
коментар було видалено
Я Показати IP 21 Вересня 2017 16:31
цей коментар не ображає почуттів віруючиш Напевно
123 Показати IP 21 Вересня 2017 20:50
касу збирали?
vpn Показати IP 23 Вересня 2017 11:54
"У містах стоять храми, наповнені золотом і сріблом, не потрібним богу, а на папертях храмів тремтять жебраки, марно чекаючи, коли їм сунуть в руку маленьку мідну монету" М. Горький

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus