USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку нагородили тих, хто розбудовує європейську Україну

23 Серпня 2017 12:39
Тих, хто вкладає душу не лише в роботу і творчість, а в розбудову Європи у Луцьку, нагороджували з нагоди річниці Незалежності України.

Вручення відзнак Волинської обласної ради, Луцької міської ради та міського голови кращим представникам громадськості, працівникам та колективам міста Луцька з нагоди відзначення 26-ої річниці Незалежності України відбулося 23 серпня у залі засідань міської ради.

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що напередодні великого свята Дня Незалежності України зібрали тих, хто заслужив нагороди. Він визнав, що, якби усіх, хто заслуговує нагород зібрати разом, зали засідань міськради не вистачило б.

Отже, перед міською владою стояло складне завдання: вибрати тих, хто працював краще, більше, вкладав душу не просто в роботу чи творчість, громадську діяльність, а в розбудову нашої держави. Сьогодні відзначали тих, для кого Україна є органічною складовою думок, душі, помислів, тих, хто розуміє, що сьогодні не просто розбудовують економіку, місто, а велику європейську державу Україну. Секретар міськради подякував у сім присутнім, усім, хто робив усе, що дозволяють його таланти та здібності, аби лучани пишалися своїм містом, областю та країною.


Почесний марафон розпочали з вручень почесних грамот Луцької міської ради. Грамоту отримав митрополит Луцький та Волинський Михаїл. Він закликав Боже благословення на усіх, хто турбується про місто, бажає його бачити гарним і ошатним. Він висловив сподівання, що колись лучани дозріють до думки про те, що Луцьк – це «перша столиця Євросоюзу».
Наступним грамоту вручили засновнику народної аматорської капели «Посвіт», заслуженому працівникові культури України Ростиславу Кушніруку. Він привітав присутніх з Днем Державного Прапора України, зауваживши, що це велике свято, адже найкращі українці гинули та гинуть нині за цей прапор. Ростислав Кушнірук нагадав, що у Луцьку синьо-жовтий стяг підняли над міськрадою 19 липня 1990 року, а у Києві – лише 29 липня.
Член ГО «Луцьке міське товариство політичних в’язнів та репресованих» Марія Ткачук, отримавши почесну грамоту міськради, зачитала поетичні рядки: «знов віють над краєм ворожі вітри, кайдани кують нам заброди, прапор синьо-жовтий тримай догори, єднайсь, український народе».
Після цього вручили почесні грамоти облради, а також почесні грамоти міського голови за сумлінну працю та розбудову української держави низці керівників та працівників комунальних та приватних підприємств міста, освітян, медиків, військовослужбовців та правоохоронців. Також оголосили подяки міського голови низці громадських активістів, волонтерів, депутатів міськради та працівників луцьких підприємств.

Зокрема, подяками відзначили депутатів Євгенія Ткачука, Олександра Козлюка, Сергія Булу, Костянтина Петрочука та Аркадія Соломатіна, щодо відкликання яких за фінансування олігархічної групи «Континіум» нещодавно здійснювали збір підписів у Луцьку. Нагадаємо, 21 серпня ТВК припинила ініціативу за відкликання депутатів міськради. Підставою для цього стали чисельні порушення процедури, «мертві душі» в списках тощо. Отримуючи подяки, депутати обіцяли надалі служити громаді Луцька.


Подяки отримали також колективи низки підприємств міста, медичних та освітніх закладів, особовий склад військових частин, дислокованих у Луцьку.


Після завершення нагороджень та вручень подарунків зі словом до громади звернувся митрополит Михаїл. Він наголосив, що прапор є символом для громадянина, як ікона є символом віри для християн. Митрополит зазначив, що кожна нагорода є подякою людині за працю та підбадьорює її до подальшої праці. Михаїл побажав «збільшити прапор на всю Україну», щоб рости ментально та культурно. Він нагадав, що Луцьк – перша столиця Євросоюзу, велике місто в межах держави і в межах Європи.

На теренах Волині, з його слів, народився князь Володимир, тож ми – княжичі та європейці, які мають своє місце в Європі, яке ніхто не повинен займати. Митрополит відзначив, що Ярослав Мудрий, віддаючи дочку за французького короля, вкладав знання та гроші, тож тепер час, аби «Франція повертала нам депозит». Він наголосив, що в Україні треба жити, працювати, вчитися, розбудовувати її, а також грішити в Україні, залишаючи десятину за гріхи в українських церквах.
«Немає кращого міста, ніж Луцьк, немає кращої держави, ніж Україна. Це треба розуміти і цим треба пишатися», - наголосив митрополит.

Завершили урочистості виконанням мистецьких номерів від викладачів Палацу учнівської молоді та спільним фото нагороджених на фоні будівлі міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Василь Показати IP 23 Серпня 2017 12:59
А піп що там робить? теж будівельник?
Всезнайко до Василь Показати IP 23 Серпня 2017 13:19
Такий самий, як і інші ...
Да Показати IP 23 Серпня 2017 13:17
Ярмарка тщєславія!
Вітя Показати IP 23 Серпня 2017 13:28
Але вже лицемірство, одних блатних нагороджують, єдина, що заслуговує на нагороду, то керівниця студії дитячої пані Тетяна, а вже Сороки дочка то зірка фотосесії, цирк.
Юра Показати IP 23 Серпня 2017 19:04
Кабак-замполіт шпиталю ,вже майже в кадр не поміщається.
Лучанка Показати IP 23 Серпня 2017 20:25
На жаль згадали всіх, окрім тих, хто дійсно виборював Незалежність України, вперше підійняв синьо-жовтий прапор на приміщенні Луцької міської ради. Видно нова влада і не знає цих людей! А вони є, і живі! Покійний Антон Федорович завжди збирав цих людей, влаштовував їм свято та запрошував на урочистий обід! Богдан Шиба і навіть один раз покійний Микола Ярославович також приділяв їм увагу. Нова влада, для вас список цих людей, вивчіть їхню біографію і внесок в розбудову незалежної України: Олександр Гудима, Геннадій Кожевніков, Михайло Тиский, Клава Корецька, Зоя Навроцька, Катерина Шаварова, Ростислав Кушнірук, Олег Мазепа, Іван Корсак, Володимир Стрілка, Василь Вдовиченко, Віктор Федосюк, Олександр Більчук, Олег Пашинський, Іван Лисак, Віктор Лазарук...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus