USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Молдові застрелився колишній соратник олігарха-втікача Плахотнюка

18 Серпня 2019 13:18
Бізнесмен Юрій Лункашу, близький друг і соратник колишнього лідера Демократичної партії Володимира Плахотнюка, який втік з країни після зміни влади, застрелився увечері 17 серпня.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Noi.md.

В суботу ввечері в поліцію звернувся водій Лункашу, який повідомив про загибель свого начальника.

На допиті в поліції він розповів, що в суботу ввечері шеф викликав його до себе додому, оскільки захотів «покататися, щоб подихати свіжим повітрям». Водій під’їхав на службовій машині до будинку Лункашу, де той сів в автомобіль, і попрямував до траси маршруту R-6.

В якийсь момент Лункашу попросив водія зупинити машину в полі та написав записку такого змісту: «Білий будиночок я купив в 2017 році, я був інвестором». Потім він вийшов з машини і сказав водієві, що хоче подихати свіжим повітрям, після чого вистрілив собі в голову з пістолета Astra № 85034 калібру 6.35 і помер на місці.

У Державному реєстрі зброї на ім’я Юрія Лункашу зареєстровано шість одиниць вогнепальної зброї.

Лункашу був президентом Клубу ділових людей «Interdependenţa» і володів частками в компаніях SC «DENIR LUX», «PRIMPROF CONSTRUCT», «ACVILIN-GRUP» і «GB & CO». Це компанії, що працюють в галузі будівництва, імпорту меблів, сигарет і виноробства.

Ім’я Юрія Лункашу пов’язано з операцією на суму понад 154 млн леїв, в результаті якої кіпрський офшор Investar Investments Limited купив у Кишиневі будівлі, які належали Плахотнюку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
999 Показати IP 18 Серпня 2019 13:49
Бандитам типу: Юрій Лункашу, так як і його оточенню: Володимиру Плахотнюку та Петру Порошенку дорога одна у пекло.
Тор Показати IP 18 Серпня 2019 16:49
Петька порошенко застрелитись не здатний. Він може лише шоколадом вдавитись. Готовий для доброго діла закупити шоколад.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus