USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Раді пропонують запровадити хімічну кастрацію за зґвалтування дітей

27 Червня 2017 16:51
У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який передбачає створення реєстру засуджених за злочини проти статевої недоторканності малолітніх та посилення відповідальності за такі злочини, повідомила у Facebook речниця Нацполіції Донеччини Наталія Шиман.

За її словами, ініціатором законопроекту є керівник Нацполіції Донеччини В’ячеслав Аброськін – через два убивства неповнолітніх дівчат за останній місяць.

«Останнім часом спостерігається зростання випадків сексуального насильства над дітьми. Так, у травні в Маріуполі за вчинення розпусних дій у відношенні 9-річної дівчинки був затриманий чоловік, який вже має судимість за аналогічні злочини», – написала Шиман.

На розгляд парламенту документ внесли четверо депутатів: Олег Недава, Мустафа Найєм, Антон Геращенко та Дмитро Лубінець.

Відповідно до законопроекту, за такі злочини збільшується термін можливого позбавлення волі із 15 до 20 років або довічного ув’язнення, окрім того, передбачений «добровільний захід медичного характеру» у вигляді хімічної кастрації, яким можна буде замінити невідбуту частину покарання після 10 років ув’язнення.

26 червня В’ячеслав Аброськін заявив про виявлення у підвалі напівзруйнованого будинку тіла 6-річної дівчинки у місті Гірник Донецької області, перед цим дівчинку вважали зниклою і розшукували 8 днів.



Нагадаємо, в ніч на 22 червня у Луцьку 23-річний чоловік завів у недобудоване приміщення на проспекті Відродження неповнолітню знайому, де погрожував їй фізичною розправою і зґвалтував.

Довідково: Поки що в нашій країні збоченців, що полюють за дітьми, карають досить м'яко: за розбещення - позбавлення волі на строк до 3 років, а за статеві стосунки - до 5 років. Якщо злочинні дії супроводжуються страшенним насильством, то суд може дати і 15 років, але такий термін злочинці отримують вкрай рідко.

Після прийняття закону про кастрацію Україна стане нарівні з такими країнами, як, наприклад, США і Ізраїль , де педофілів каструють за допомогою хімпрепаратів вже багато років. Причому досить успішно: повторні злочини там скоротилися на 50%.

Хімічна кастрація робиться так. За рішенням суду злочинцеві вводиться медпрепарат, який пригнічує сексуальний потяг. Тобто у чоловіків перестає "працювати" статевий орган. Залежно від сили препарату він може відбити хіть на час або назавжди. Наприклад, ефект від леупрореліна не є незворотнім, препарат діє тимчасово, тому педофілів "накачують" їм протягом декількох років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus