USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Тбілісі відновилися протести, люди вимагають відставки глави МВС

22 Червня 2019 23:45
У Тбілісі перед будівлею парламенту на проспекті Руставелі поновилася акція протесту, учасники акції вимагають відставки глави МВС Грузії і звільнення учасників акції, затриманих раніше.

Як повідомляє Українська правда з посиланням на «Грузія Онлайн», серед вимог – покарання тих поліцейських, які «жорстоко розправилися з людьми».

Участь в акції беруть члени «Національного руху», лідери «Європейської Грузії» та опозиційні депутати.

«Вимоги незмінні – затримані мають бути звільнені і для цього дається час до кінця дня», – заявив спікер акції Міша Мшвілдадзе.

Крім того учасники акції вимагають проведення наступних парламентських виборів за пропорційною системою.

На місці події мобілізовано правоохоронців, проспект Руставелі наразі не заблоковано.

Разом з тим Міжнародна правозахисна організація Amnesty International вимагає провести розслідування у зв’язку із застосуванням грузинською поліцією сили проти учасників протестів у Тбілісі. Правозахисники заявили, що поліція «без розбору стріляла по людях гумовими кулями, цю інформацію підтверджують відеоматеріали».

Нагадаємо, у четвер в Тбілісі розпочалися масові протести через скандал із російськими депутатами. Один з росіян – депутат, що підтримує російську агресію – опинився у кріслі спікера парламенту Грузії.

Опозиція висунула вимогу про відставку спікера, голів МЗС та прикордонної служби а згодом спробувала взяти штурмом парламент.

Вночі поліція розігнала людей за допомогою сльозогінного газу, згодом учасники протестів повернулися.

Під час розгону акції протесту, який тривав усю ніч, відбулися сутички, поліція застосувала гумові кулі та затримала кількох протестувальників.

Під час сутичок постраждали 240 людей, понад 30 журналістів, понад 100 осіб перебували у лікарнях.

Станом на 22 червня у клініках Тбілісі залишалися 52 пацієнта, які постраждали під час акції протесту.

У п’ятницю спікер парламенту Грузії подав у відставку, однак увечері протести під парламентом поновилися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus